1. märts 2020

Nutella kook - lihtne ja kiire!

Ma ei oskagi hinnata, kui suur šokolaadikookide fänn ma viimasel ajal olen, aga vahest tekib küll korralik isu just šokolaadise koogi järele. Üldjuhul eelistan ma tummist brownie tekstuuriga šokolaadikooki või siis trühvlikooki, millega sarnaneb ka seesama koogike. Tavaliselt tuleb seesugustele kookidele kasuks seismine ning sama kehtib ka nutella koogi puhul - kaks või kolm päeva seismist teeb selle koogi vaid maitsvamaks, mistõttu võid selle enne serveerimist aegsasti valmis teha.



Kui Sa soovid üht magusat ampsu, siis seesama kook on selleks puhuks üsna õige mõte. Kook on magus, samas ideaalne tassikese kohvi kõrvale. Isegi pisikesest koogist piisab 10le inimesele ideaalselt. Selle koogi puhul on muidugi kõige parem see, et valmimisaeg on lühike ning selle meisterdamisega saab hakkama igaüks. Soovi korral võid muretaina asendada näiteks küpsisepurust ja võist valmistatud küpsisepõhjaga, tänu millele ei pea ahjugi sisse lülitama. Head nautimist!

Kogus: 10 viilu
Valmistamisaeg: 30 minutit

250 g muretainast
2 tl maisitärklist

2,5 dl vahukoort
150 g pähklikreemi
näpuotsatäis soola
75 g tumedat šokolaadi


Rulli tainas õhemaks ning vooderda sellega küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø20cm) põhi ja ääred. Lõika ääred noaga ühtlaseks, üleliigse taina võid suruda põhjale. Aseta vorm ca 15 minutiks külmkappi. Seejärel tõsta küpsetuspaber koogipõhjale ning tõsta sellele raskusoad (selleks, et ääred alla ei vajuks ning põhi ilusti küpseks). Küpseta pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 10 minutit, seejärel eemalda raskused ja pealmine küpsetuspaber ning küpseta veel 7-10 minutit. Lase koogipõhjal jahtuda.

Täidise valmistamiseks sega 2 tl maisitärklist 1 dl vahukoorega ühtlaseks. Seejärel lisa ülejäänud vahukoor, pähklikreem ja sool ning kuumuta segunemiseni. Seejärel kuumuta paar minutit kuni keemiseni, tõsta pliidilt, lisa šokolaaditükid ning lase neil segusse sulada. Sega! Vala täidis küpsetatud põhjale ning lase jahedas taheneda 6 tundi. Vahetult enne serveerimist kaunista meelepäraselt!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails