22. jaanuar 2020

Väga mõnusad kihilised šokolaaditühvlid


Kui oled magusasõber ning Sulle meeldib šokolaad, siis tasub kindlasti seda postitust edasi lugeda. On aeg tutvustada Teile kihilisi trühvleid, mis on minu arvates täpselt parajaks turgutuseks siis, kui soovid pisikest ampsu, et magusaisu leevendada. Mis seal salata, ka kingituseks sobivad need kommid imeliselt. Tegelikult tutvustasin neid trühvleid oma instagrammis juba mõnda aega tagasi ning väikese viivitusena jõudis see kommiretsept lõpuks nüüd ka blogisse. 
Nädalavahetus on ees, seega kes veidike meisterdada soovivad, siis nende trühvlitega on seda lusti küllaga. Miskit keerukust ei ole, lihtsalt kihid on need, mille valmistamisse pühenduma peab! Hoiatan vaid, et kuii see maius on ilusti kihiti vormi laotatud, siis peab enne söömist natuke kannatama, sest kommid nõuavad tahenemist ja maitsestumist! PS! Mina kasutasin nende kommide valmistamiseks reguleeritvate servadega vormi, millel põhi puudub. See on minu arvates ideaalne vorm selliste kommide valmistamiseks! 

Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (detsember 2019).


Valmistamisaeg: 45 min + tahenemisaeg


1 dl vett
200 g võid
150 g pruuni suhkrut
400 g digestiivküpsiseid
225 g metspähkleid
125 g tumedat šokolaadi

Glasuur:
75 g rõõska koort (35%)
50 g tumedat šokolaadi


1. Pane vesi, või ja suhkur kaussi ning kuumuta pliidil suhkru sulamiseni.

2. Purusta küpsised peeneks seguks ning jahvata pähklid samuti peeneks, peaaegu võiseks massiks. Lisa need siis segades või-suhkrusegule.

3. Sulata šokolaad vesivannil. Jaga tainas kaheks, lisa ühele osale sulatatud šokolaad. Sega.

4. Otsi välja kandiline koogivorm (näiteks 20cmx20cm). Aseta põhjale küpsetuspaber. Laota pool šokolaadisegust koogivormi põhjale ning tõsta see külmkappi tahenema 15 minutiks.

5. Seejärel laota peale hele küpsisetainas ning tõsta uuesti külmkappi 15 minutiks.

6. Kõige viimasena laota peale järelejäänud šokolaadiga tume tainas. Tõsta külmkappi.

7. Seejärel kuumuta glasuuri valmistamiseks koor keemiseni, lisa šokolaaditükid ning lase neil koore sisse sulada. Sega segu ühtlaseks. Vala valminud glasuur vormi.

8. Määri glasuur ühtlaselt laiali lase nüüd maiusel jahedas taheneda 4 tundi kuni üleöö. Tahenenult lõika maius väikesteks tükkideks, soovi korral raputa peale meresoola.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails