17. november 2019

Kodune kiirtoit: ahjukartulid juustukastme ja majoneesiga

Ma ei oskagi kuskilt alustada, kuna tahaks kohe kirjutada, kui mõnus ja lihtne see roog on! Kuigi sobib see hästi ka lisandiks lõuna- või õhtusöögi juurde, siis pigem soovitaksin neid kastmega ülevalatult pakkuda pigem selliseks näksimiseks või siis filmiõhtu suupisteks. Ma pean tunnistama, et kuigi ma suur kartulisõber ei ole, siis nende kartulite järele haaras käsi mitu korda. Muidugi on oma osa selles ka juustukastmel, mis on lihtsalt suurepärane. Selles road mängivadki peaosa kolm komponenti - ahjus krõbedaks küpsenud kartulisektorid, ülimalt maitsev juustukaste ning kõike eelnevat täiustav majoneesikaste.  Kusjuures, see juustukaste on tõepoolest maitsev ning sobib hästi kastmeks ka aurutatud lillkapsa või brokoli peale. Kastet tuleb selles retseptis suurem kogus, nii et võib vabalt proovida ning seda lisada ka teiste toitude kaaslaseks.


Valmistamiseaeg: 45 min

kartuleid (kogus oleneb sellest, kui palju sööjaid on:))
oliiviõli
soola, paprikapulbrit


Juustukaste:
2 sl võid
2 tl nisujahu
näpuotsatäis soola
näpuotsatäis cayenne pulbrit
1,5 dl piima
100 g Cheddar juustu
0,5 tl kurkumit



Serveerimiseks:
majoneesikastet (kasutasin Hellmann´si majoneesi dipikastet)
tšillit
rohelist sibulat


Lõika kartulid sektoriteks ning aseta ahjuvormi. Piserda juurde heldelt õli ning sega kartulisektoritega segamini. Lisa maitseks soola ja paprikapulbrit ning sega uuesti. Raputa peale veel pisut paprikapulbrit ning küpseta ahjus pöörõhurežiimil 200 kraadi juures 30-40 minutit. 

Samal ajal sulata pannil või, vispelda juurde nisujahu ning kuumuta minutijagu. Lisa sool, cayenne ning vala juurde piim. Kuumuta keskmisel kuumusel kuni kastme paksenemiseni. Lisa juust ning kurkum ning sega kuni juust sulab. Vajadusel lisa soola. 

Ahjust tulnud kartuli aseta alusele, nirista peale juustukaste ning pisut majoneesikastet. Serveeri tšilliviilude ja rohelise sibulaga!



Postitus sündis koostöös Hellmann´s Eestiga.

2 kommentaari :

  1. Isuäratav! Kahju, et pool tundi varem ei märganud, oleks kohe pühapäeva filmiõhtuks ära proovinud. Eks siis järgmine kord. See paistab nii lihtne, et isegi mina saaks ehk hakkama :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on tõesti äärmisel lihtne valmistada. Aga ma hoiatan - kipub kiirelt taldrikult kaduma:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails