25. oktoober 2019

Munad Benedicti moodi (Eggs Benedict)

Seesama hommikusöögiretsept tekitab paljudes elevust, kuid samapalju ka aukartust. Ei taha hakata sõnu peale lugema, aga Hollandi kastme valmistamisel peab olema äärmiselt hoolas ja tähelepanelik. Vastasel juhul saad lõpptulemuseks lihtsalt ühe tükki läinud munakastme. Õnnestunult on see kaste aga äärmiselt mõnus, sobides hästi täiustamaks toekat hommikusööki.

Mul on tegelikult jagada üks kaval nipp selleks, et see kaste õnnestuks. Sain selle nipi kunagi ühtelt tuttavalt ning pean tunnistama, et toimib imeliselt. Tegemist on lihtsustatud variandiga Hollandi kastmes, mille valmistamise põhimõte seisneb sulatatud võis. Kuum sulavõi lisatakse niristades munasegule, tänu millele viimane küpsema hakkab. Valmimise ajal peab lihtsalt pidevalt mikserdama, et lõpptulemus pakseneks ning ühtlane jääks!


Selle retsepti ajendiks ei olnud aga üldsegi mitte see kaste, vaid hoopis õhuline ning võirohke Brioche sai, mida saab Fazeri kaubamärgi alt nüüd poodisest osta saab. See on päris uus toode, kuid kuulda on, et juba ka rohkelt kiidusõnu saanud. Tegelikult Fazeri Brioche ongi hea - mõnusalt pehme tekstuuri ja võise maitsega ning väärib kindlasti proovimist - miks mitte katsetada seda ka sellesama hommikusöögiretseptiga!

Mitmele: 2
Valmistamisaeg: 20-30 minutit 

2 Fazeri brioche röstsaiaviilu
või
0,5 avokaadot
väike peotäis spinatilehti
prosciutto sinki
hakitud maitserohelist (peterselli, tilli, rohelist sibulat)
parmesani (peale)
musta pipart, soola


Pošeeritud munad:
2 muna
vett
sorts kanget
äädikat 


Hollandi kaste:
2 munakollast
1 tl sidrunimahla
75 g võid
soola, pipart
 

Pošeeritud munade valmistamiseks aja vesi potis keema, lisa sorts äädikat ning löö muna vette. Keeruta lusikaga vette väike keeris. Keeda 2-3 minutit ning aseta seejärel majapidamispaberile nõrguma. Valmista samamoodi ka teine muna. 

Hollandi kastme valmistamiseks blenderda munad madalal kiirusel koos sidrunimahla ning soola ja piparaga heledaks seguks. Sulata või ning vala kuum!! või kergelt niristades munasegule. Oluline on, et blender samal ajal kindlasti madalal kiirusel töötaks. Nirista kuum või munadele aeglaselt, vastasel juhul võib lõpptulemuse jääda liiga vedel. Kui kogu või on ära valatud ja oled saavutanud sobiva tekstuuri, siis maitsesta vajadusel ning kaste ongi valmis!

Ehita nüüd hommikusöök valmis: rösti soovi korral saiaviilud, määri peale või ning laota peale avokaadoviilud, raputa üle soola ja pipraga. Aseta peale spinatilehed ning prosciutto. Seejärel tõsta võileivadele pošeeritud munad ning nirista peale Hollandi kaste. Raputa peale musta pipart, maitserohelist ning pisut parmesani!

Postitus sündis koostöös Fazer Eestiga.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails