30. august 2019

Teistmoodi õunastruudlid ehk struffinid!

Kui Sa pole õunahooajal jõudnud veel ühtegi küpsetist valmis meisterdada, siis soovitan julgelt just seda retsepti proovida. Kui aga oled juba õunaküpsetistest tüdinud, siis proovi seda retsepti ikkagi - ma usun, et need õunastruudlikesed saavad Sind üllatada. Ja kui oled lihtsalt järjekordse õunaretsepti otsingul, siis hakka aga tainast sõtkuma ning õunu selle küpsetise tarbeks koorima! Ühesõnaga tasub neid maitsvaid koogikesi kindlasti proovida, eelkõige üllatas mind selle maiuse puhul seesama kihiline tainas, millesse hapukad õunahakatised pakitud olid! See annab annab küpsetisele palju lisandväärtust, kuna kergelt kihilise olemusega ümbris lisab õuntele omamoodi tähesära!
Struudliks seda küpsetist päris nimetada ei saa, kuna valmivad individuaalselt muffinivormides. Armas Mari-Liis kõrvalblogist (lehvitused!) pakkus välja, et sedamoodi küpsetiste nimetus võiks olla hoopis "Struffin", mis kõlab omamoodi toredalt ning tegelikult annab ka üsna täpselt edasi selle küpsetise olemust - natuke nagu struudel, aga poole kohaga ka muffin! Seega, nimetagem neid moodsa nimega struffiniteks;) 

Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht ning minu retseptidega saad lisaks ajakirjale tutvuda ka kodulehel : naisteleht.ohtuleht.ee
Mitmele: 6 struudlit
Valmistamisaeg: 1 tund
Tainas:
250 g nisujahu
2 sl suhkrut
0,5 tl soola
175 g võid
0,75 dl külma vett
Täidis:
3 sl võid
300 g õunatükke
5-6 sl suhkrut
3 sl mandlilaaste
kaneeli
1 lahtiklopitud muna (pealt määrimiseks)
Taina valmistamiseks sega kuivained omavahel. Lisa või ning näpi sõrmede vahel tainast seni, kuni suuremad või tükid kaovad. Vala juurde vesi ning sõtku tainas kätega ühtlaseks. Lase tainal külmkapis taheneda tunnike.
Jaota tainas kolmeks ning rulli need üksteise järel jahusel pinnal õhukeseks ristkülikuks. Määri tainale või ning laota peale õunad. Raputa õuntele suhkrut, mandlilaaste ja kaneeli. Seejärel rulli tainas kokku nii, et õunad peituksid ilusti sisemusse. Suru tainaotsad omavahel korralikult kokku. Seejärel lõika saadud „vorst” keskelt pooleks ning aseta struudlipoolikud lõikepool ülal võiga määritud muffinivormi. Toimi samamoodi ka kahe teise tainalapiga! Määri need peal lahtiklopitud munaga ning küpseta seejärel struudleid pöörõhuga režiimil 180 kraadi juures 30-40 minutit. Serveeri koos vaniljekastmega!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails