14. juuli 2019

Kas suvist kokteili: arbuusi-mojito ja kurgi-cooler (alkoholivabad)!

See postitus on pühendatud minu uuele koduabilisele ning kahele  ülimalt mõnusale suvekokteilile Alustame kokteilijuttudega. Nende kahe kokteili suureks plussiks on see, et need mõjuvad suvisel ajal värskendavalt ja jahutavalt. Kui aga ilm nii päikeseline ei ole, siis on need suvejoogid üsnagi toitvad, seega sobivad need tarbimiseks mis tahes ajal. Mojito retsepti jagasin mõni aeg tagasi ka oma instagrami-lehel, seega võib mõndadele pilt juba tuttav olla. Tegemist on alkoholivaba kokteiliga, mis pakatab värskusest ja kergetest maitsetest. Arbuus annab joogile mõnusat lisatäiendust, kuid soovi korral võid selle asendada ka ananassi, mango, vaarikate või mõne muu meelepärase komponendiga.. Loomulikult on kohustuslikeks komponentideks siin joogis laim ja piparmünt ning nende näol ärge asendusi kindlasti ette võtke! Teine kokteil on pühendatud aga kurgile, õunale ja laimile. Selles kokteilis on tunda äratuntavat kurgimaitset, seega kurgifännid võivad seda retsepti kohe kindlasti piiluda! Mina pressisin kurgi- ja õunamahla ise. Ma ei ole kursis, kas kurgimahla kuskil müügil on, aga kurk on siin joogis täiesti asendamatu! 


Koduabilisest lühidalt samuti. Olgugi, et see abiline on minu kodupidamises olnud alles lühikest aega, siis saagem ikkagi tuttavaks - minu uueks koduabiliseks on võimekas blender  Bosch SilentMixx Power. Sel masinal on mitu head omadust, mis kindlasti minu südame kiiremalt tuksuma panevad. Tõenäoliselt jagan ma selle funktsioone retseptide näol blogis ka eraldi, kuid üldjoontes saan öelda, et ühte masinasse on peidetud ära mitu head omadust:

-Nagu nimigi ütleb, siis on see teistest blenderitest märksa vaiksem. Võib-olla jää purustamine ei ole kõige parem viis vähesema müra esiletoomiseks, kuid mootor töötab tõepoolest vaiksemini ning  summutatult, Eriti siis, kui mikserdad kokku tainast püreesuppi või mõnda muud taolist toitu.
-Mikser segab kenasti ka suuremaid koguseid;
-Tänu lihtsasti eemaldavale terale on masina puhastamine väga lihtne;
-Mikseril on nö ThermoSafe-klaasist kann, mistõttu sobib see nii külmade kui ka kuumade komponentide püreestamiseks. Selle kann meeldib mulle kohe väga - on  tõesti kindel ja turvaline!
-Automaatprogrammide abil saab ühe nupulevajutusega  purustada edukalt jääd, blenderdada valmis smuutijook või hakkida vajalikke komponente.
-Lisatarvikuna on kaasas eraldi hakkimisanum köögiviljade tükeldamiseks. 


Jääd saab selle masinaga (eraldi funktsiooniga) vägagi edukalt purustada ja tänu sellele on sündisid ka 2 allolevat retsepti!


Arbuusi-mojito
Kogus: ühele


0,5 laimi (sektoritena)
125 g arbuusi viljaliha
2 tl pruuni suhkrut või muud magustajat
1 piparmündioks
purustatud jääd
toonikut või mineraalvett

Pane retsepti 4 esimest komponenti klaasi ja tambi need kergelt puruks. Lisa klaasi 3/4 ulatuses purustatud jääd (kasuta jääkuubikute purustamiseks blenderit). Täida klaas toonikuga ning serveeri!
 

Kurgi-cooler
Kogus: kahele


2 dl kurgimahla
2 dl õunamahla
0,5-1 laimist pressitud mahla
pisike jupp ingverijuurt (soovi korral)
8-10 piparmündilehte
purustatud jääd

Esmalt pressi kurgist ja õuntest mahl, seejärel lisa laimimahl (kogus oleneb kui hapukat soovid). Kui soovid veidi särtsu kokteilile juurde, siis lisa pisut riivitud ingverijuurt. Purusta piparmündilehed jääkuubikutega blenderis ning täida jääpuruga 2 klaasi. Vala juurde mahl ning serveeri!

Postitus sündis koostöös Boschiga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails