12. august 2018

Teistmoodi šokolaadibrownie

Ühe projekti raames katsetasin ma sel nädalal erinevaid kooke, mis valmivad kiirelt mikrolaineahjus. Mul oli vist viimati mikrolaineahi kasutuses mitmeid aastaid tagasi (teismelisena?!) ning ei ole selle masina kasutaja, ka kodus mul seda ei leidu. Ühesõnaga, pidin ma üks päev katsetama erinevaid magusaid küpsetisi, mis saavad valmis mikrolaineahjus. Viimastel aastatel on väga ohtralt selliseid retsepte tekkinud. Niisiis meisterdasin ma valmis kümmekond tainast, mis kõik tassi valatuna mikrolaineahju küpsema läksid. Tulemus?! Oli positiivseid emotsioone ja maitseelamusi, mida ei kordaks. Samaks ka paar üllatajat. Üks seesugune üllataja on nüüd teie eest. Tegemist on tummise šokolaadikoogiga, mida võrdleksin tegelikult brownie-tüüpi küpsetisega, kuna tainas jääb kergelt niiske ja tainane, samas ülimalt šokolaadine. Kui see küpsetis valmis sai, siis pistsin koheselt kuuma koogi sisse ühe koorese jäätise, mis maiuses sulama hakkas ning justkui täiendavat mahlasust ja kastet koogile jagas. Hea rammus amps! Ühte kooki ei jõuakski üksinda ära süüa ning seepärast oleks targem mõni maiasmokast sõber kohe appi kutsuda.


PS! Ma ei oska mikrolaineahjus küpsetamise kohta väga palju õpetusi jagada, aga nii palju, kui minu katsetused näitavad, siis soovitan selle koogi juures täpselt jälgida selle küpsemisastet - 1 min (või isegi 50 sek)keskmise võimsuse juures on piisav. Kui küpsetada rohkem, siis kook ei jää keskelt enam nii mõnusalt pehme ja niiske. Algselt küpsetasin seda kooki 90 sekundit ning peab ütlema, et seda oli pisut liiga palju -  hiljem katsetades 1 minutiga oli tulemus palju parem! Soovitan koogiga koheselt maiustama hakata, sest seistes kook küpseb veel edasi, mistõttu ei pruugi soovitud brownie tekstuur enam alles jääda:)

Kogus: 2 tassikooki
Aeg: 10 min

30 g võid
30 g tumedat šokolaadi2 sl kakaopulbrit
2 sl suhkrut2 sl nisujahu või peene jahvatusega pähklijahu
0,5 tl küpsetupulbrit
näpuotsatäis soola

1 muna
2 sl kohvikoort


Serveerimiseks:
2 (mini)pulgajäätist (Magnum)


Sulata potis või koos šokolaaditükkidega. Seejärel lisa segades kuivained, muna ja koor. Sega ühtlaseks (väldi ülesegamist) ning vala tainas kahte tassi. Küpseta mikrolaineahjus keskmise kuumuse juures umbes 1 min. Serveeri kooki koos pisikese pulgajäätisega.



Postitus valmis koostöös Magnumiga!

1 kommentaar :

  1. Kas tõesti on Magnumis koort?! Taimerasva põhine jäätis peaks ju olema...

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails