3. juuli 2018

Pistaatsiajäätis

Viimasel ajal tunduvad isetehtud pulgajäätised kuidagi eriti populaarsed olema ning seepärast jagan ka homme (04.07) ilmuvas Naistelehes erinevaid pulgajäätiste retsepte ning nippe valmistamiseks - tervelt 2 lehekülge! Enne homset jagan aga üht retsepti juba isutekitamiseks siinsamas blogis, mida homse ajakirja vahelt ei leia. Pildilt tunnete pistaatsiajäätise ära roheka tooni järgi. Kõik ülejäänud jäätised on aga leitavad siis homsest ajakirjast!

Selle jäätise valmistamiseks kasutasin ma pistaatsiapähklitest valmistatud pastat, mida mina olen ostnud umami.ee veebipoest. Tegemist on siis 100% pistaatsiapähklitest valmistatud pastaga. Seda on nii lihtne igasugu magustoitudes kasutada, kuid selle puudumisel võite kasutada ka ise pistaatsiapähklitest kokku mikserdatud võiet.

Kogus: 4 pulgajäätist
Valmistamisaeg: 5 minutit

4 tl pehmet mett
100 g hapukoort
1 dl vahukoort
4 tl pistaatsiapähklipastat või siis isetehtud võiet


Sega mesi koos hapukoorega ühtlaseks, lisa segades ülejäänud ained. Vajadusel lisa täiendavalt mett või pistaatsiapastat. Vala segu jäätisevormidesse, koputa vorme korra vastu lauda ning pista siis segusse jäätisepulgad. Külmuta vähemalt 4 tundi!

Tähelepanekud:
*Selle jäätise valmistamisel kasutasin 0,5 dl mahutuvusega jäätisevorme!
*Arvesta, et külmunult on jäätisesegu vähem magusam, kui enne külmutamist!
*Selleks, et jäätisevormid paremini vormidest eemalduksid, siis lase neil pisut toatemperatuuril seista!


3 kommentaari :

  1. Ragne!
    Palun jaga, kust otsida-leida pulki ja selliseid jäätisevorme?

    kniks-aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere-tere,

      Mina ostsin need jäätisevormid Apelsini kauplusest (Järve keskuses), kuid need on tegelikult leitavad ka suuremate kaupluste koduosakondadest. Rimis ja Prismas on hiljuti silma hakanud. Lisaks on need leitavad ka erinevate kodutarvete poodidest.

      Jäätisepulgad ostsin aga minu mäletamist mööda vist Suhkrukunsti kauplusest. Seal pakis olin neid päris palju ning ostsin need juba päris kaua aega tagasi, aga jällegi arvan, et Apelsinis võib vabalt müügil neid olla ning ehk ka suuremates Rimides?

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails