10. mai 2018

Uus kokaraamat ja raamatuloos! Grillaabits. Grillimise ja BBQ põhitõed!

Auhind loositud! Praeguste ilmadega on täiesti kohane tutvustada teile üht uut kokaraamatut - grillaabitsat, mis peidab endas hulgaliselt retsepte, nippe ja soovitusi. Igaühele kulub ju enne grillhooaja algust ära üks tore grillraamat, et omada uusi ideid ja mõtteid. Minu arvates on selle raamatu lõpptulemus väga äge ning mitu sügiskuud, mil ma selle raamatu tegemisega seotud olin, läinud täielikult asja ette. Sellesse raamatusse panustasin ma toidufotode ja -stilistikaga. Grillaabitsa autoriteks on aga Silja ja Arvi Pitelkov, kes on grillimisega kohe kindlasti väga kodus! Arvi on olnud juba 18 aastat grilli- ja barbeque-võistkonna Türi Pritsumehed kapten ja selle meeskonnaga on tuldud mitu korda lihaküpsetamise Eesti meistriteks ning samuti saadud märkimisväärseid kohti väljaspool Eestit toimuvatel grillvõistlustel. (NB! Uuri raamatuloosi kohta selle postituse eelviimasest lõigust).


Kuna olen suur lihasõber, siis seda raamatut oli lausa rõõm pildistada. Eriti veel ajal, kui sügis on juba saabunud ning suvine grillhooaeg kahjuks möödas, Siis oligi hea suviseid maitseid taas meenutada ning hetkeks mõnusasse grillhooaega tagasi rännata! Selle raamatu tarbimiseks ei pea sa olema proff, sest see kokaraamat on mõeldud kõigile. Sobivaid retsepte leiavad siit nii algajad kui ka edasijõudnud. Ja loomulikult leiavad endale miskit meelepärast ka magusasõbrad. sest raamatu lõpuosas on magusanurk igasugu grillitud magustoitudega, On ka kastmete, salatite ja teiste lisandite retsepte. Grillile rändavad nii lammas, mereannid, part,sea-, veise- ja kanaliha - nende parimad tükid ning kohati alahinnatud subproduktid. Grillaabitsas saab teada, kuidas valmistada toite grillil ja barbequie-ahjus, milline on sobiv küttematerjal ning kuidas söegrillil sütt lihtsa vaevaga süüdata. Samuti räägivad autorid barbeque- ja grillimisvarustusest, annavad soovitusi grillimiseks, jagavad nippe toiduainete küpsemisaja kohta, marinaadide valmistamise ning liha küpsemise kohta grillil! Ühesõnaga lisaks retseptidele leidub grillaabitsas ka hulgaliselt teadmisi.
 

See raamat on maikuus müügil vaid Selveri kauplustes üle Eesti ning alates juunikuust ka kõikides raamatupoodides. Seega, kui soovite seda raamatut kohe osta, siis otsige üles endale lähim Selver:)

Selleks, et pisut isu tekitada, jagan raamatust ka üht väga mõnusat retsepti. Nende toitude pildistamise ajal kujunes minul välja ikka päris suur hulk lemmikuid ning üsna õige oleks üht lemmikut kajastada ka siin. 

Triibuliha mee ja sinepiga
neljale
Sobib valmistamiseks: gaasigrillil, söegrillil, ühekordsel grillil, lõkkel

4 suuremat värsket peekoniviilu (umbes 100g tükid)
õli, soola, pipart
2 sl Dijoni sinepit
3 sl vedelat mett

Määri peekoniviiludele õli ning jahvata peale soola ja pipart. Tõsta viilud kuumale grillile ja küpseta mõlemalt poolt 5-7 minutit. Aseta liha fooliumile, pintselda sinepi ja meega ning lase 5 minutit maitsestuda.


LOOSIMINE! Loomulikult toimub ka sellesama raamatu loos. Anna palun selle postituse all kommentaariga märku, mida Sulle grillida meeldib  ning täpselt neljapäeval 17.05.2018 loosin välja ühe võitja. kes saab endale sellesama grillimisraamatu! Võitja teen teatavaks sellesama postituse all! 

Grillaabits. Grillimise ja BBQ põhitõed (2018)
Tekst ja retseptid: Silja ja Arvi Pitelkov
Fotod ja stilistika: Ragne Värk
Toimatanud: Tiina Lebane
Kujundanud: Aila Utsu-Püttsepp
Projekijuht: Lia Virkus
Kirjastus: Rahva Raamat AS




30 kommentaari :

  1. Eelistan toorvorstikesi või kana, aga ei ütle ära ka mõnusast sealihast :D

    VastaKustuta
  2. Ma enamasti söön rohkkem kanaliha ning seega grillin suvel just seda liha rohkem. Kuigi võiks ju ka muud valmistada, näiteks kala. Sellel suvel võtan kindlasti oma kavasse erinevate toitude valmistamise just grillil, kuid esmalt tuleb üks korralik grill soetada. Võibolla just koos bbq ahjuga. Kaua ma ikka istun oma kindlate toitude juures, nii palju uusi ja lahedaid toite on välja mõeldud.
    Ja nagu ikka, väga ilusad ning isuäratavad toidupildid :)

    VastaKustuta
  3. Oh kui ilusad pildid! Palju õnne uue raamatu puhul. Grillitud paprika ja suvikõrvits on klassikaliselt imehead. Lihalistest on jogurti/keefirimarinaadis kanafilee üks lemmikuid, kuid vähemalt korra hooaja jooksul tuleb ka "vana hea" äädikašašlõkk ette võtta. :)

    VastaKustuta
  4. Meie perele meeldib grillida šašlõkki ja ribisid. Eriti hea kui on isetehtud marinaadis ja vähemalt 24 tundi seisnud

    VastaKustuta
  5. Meie pere lemmik on grillkanašašlõkk ja grillbanaan šokolaadis.
    Meeli

    meelim@outlook.com

    VastaKustuta
  6. Raamat läheks mu vahvale mehele Marekile kellel 19.5 sünnipäev ja tema grillihitt on grillitud šampinjonid peekoniga ja täidiseks tükike juustu.

    VastaKustuta
  7. Minu lemmikud on spargel ;suvikõrvits ja ribi ��

    VastaKustuta
  8. Meie pere lemmikud on grillitud mais küüslauguvõi ja tilliga, lihadest ribiliha ja kanapoolkoivad :)

    VastaKustuta
  9. Mulle meeldib eelkõige grillida kanaliha. Väga harva on aedviljad ka grillil. Ja muidugi fooliumisse mässitud kartulid, lõkkel

    VastaKustuta
  10. Meile meeldib kala grillida, ning hiljuti sai soetatud vorstiprits ja isetehtud vorstid muidugi super head grillimiseks. Ja minu kiiks on muidugi suvel verivorste grillida :)

    VastaKustuta
  11. Meie pere armastab grillitud ribisid.

    VastaKustuta
  12. Grillimises ma pole kahjuks kõige osavam, nii et hädasti kuluks selline õpetlik raamat ära! Hetkel grillib meie majapidamises abikaasa ja temale meeldib kõige rohkem kana grillida

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Palju õnne Jaanika! Grillaabits on Sinu:) Palun saadan mulle oma kontakt ragnem@gmail.com

      Nii saan raamatu ilusti teele panna!

      Kustuta
  13. Grillida meeldib väga. Lemmikuks on kanaliha.

    VastaKustuta
  14. Ma pole ka grillimises ja marineerimises väga osav, kuid kui grillin, siis toorvorste lambasooles.

    VastaKustuta
  15. Minule meeldib grillida juustu, seeni ja maisi.

    VastaKustuta
  16. Grillida meeldib peamiselt sea-ja kanaliha,kuid tihtipeale võib grillilt aga leida ka grilljuustu ja paprikat. Väga mõnusad on ka toorvorstikesed värske salatiga :)

    VastaKustuta
  17. Tavaliselt meeldib grillida toorvorstikes, mis saavad väga kiirelt valmis.

    VastaKustuta
  18. Minu lemmikuks on grillitud sealiha ning köögiviljad.

    VastaKustuta
  19. Meie pere lemmikud on mahlased kanad ja sisefileed, millele kõrvale grillime ka köögiviljasid.

    VastaKustuta
  20. Ikka traditsioonilist seašašlõkki..

    VastaKustuta
  21. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  22. Minu lemmik on koha kala... Mmm.. maitseb nagu suvi :)

    VastaKustuta
  23. Meeldib grillida kana ja suvikõrvitsat ja peeti ja magustoiduks fooliumis banaani šokolaaditäidisega

    VastaKustuta
  24. Erinevalt ülejäänud perest ja suguvõsast armastan mina grillida köögivilju :),lemmikud on suvikõrvits ja peet.

    VastaKustuta
  25. Kala meeldib grillil teha ja lisaks seened, paprika, tomat, suvikõrvits!

    VastaKustuta
  26. Palju õnne Jaanika (postitus 11.05)! Grillaabits on Sinu:) Palun saadan mulle oma kontakt ragnem@gmail.com

    Nii saan raamatu ilusti teele panna!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails