6. mai 2018

Pudrulõuna: toitev rõõm ning üllatav maitsepahvak

See oli eelmine kuu, kui tegin postituse Helen Helde uutest pudruhelvestestest. Seega saab igaüks sellest postitusest nende uute toodete kohta lugeda. Helen Helde sarjas on neli erinevat toodet:  mitmeviljahelbepuder jõhvika, kookose ja õunaga; mitmeviljahelbepuder seemnete ja porgandiga; mitmeviljahelbepuder õuna ja mustasõstraga ning mitmeviljahelbepuder kõrvitsaseemnete ja vinnutatud lihaga. Üha tihedamini olen silmanud neid ka erinevate kaupluste poeriiulitel ning seetõttu on üsna sobiv jagada veel kahte retsepti, kus kasutusel just Helen Helde tooted. Kui varasemalt jagasin kahte magusamapoolset pudruretsepti, siis nüüd on käesolev postitus vaid soolaste pudruretseptide päralt!


Oma etteaste teevad Toitev rõõm ning Üllatav maitsepahvak! Needsamad pudrud sobivad küll hommikuks, kuid minu arvates on need just kõige sobivamad lõunasöögiks. Vahest võib ju teha mõne mõnusa pudrulõuna, mis on samaaegselt parajalt toitev, maitsev ning igati sobiv traditsioonilise lõunasöögi asendajaks. Kuna Heleni Helde pudruhelbed valmivad välkkiirusel, siis ma pakun, et maksimaalseks valmistamisajaks on kuni 10 minutit, Allolevates retseptides olen kasutanud vedelikuna puljongit, mis teeb pudrutoitude valmistamise veelgi lihtsamaks, sest ei ole vaja mässata ja muretseda maitsestamise pärast. Puljong teeb kogu maitsestamise töö ideaalselt ise ära. Seega, nüüd ei ole muud, kui endale sobiv puder välja valida ning kööki rutata! 

Toitev rõõm 
ehk mitmeviljapuder maitsepärmi, riivitud brokoli ja pošeeritud munaga

Kogus: kahele
Valmisaeg: kuni 10 minutit

5 dl puljongit
2,5 dl Helen Helde pudruhelbeid seemnete ja porgandiga
4 tl maitsepärmi
mõned brokoliõisikud
oliiiviõli
musta pipart

Pošeeritud munad:
2 muna
vett
väike sorts kanget äädikat

Kuumuta puljong potis keemiseni, lisa pudruhelbed ning lase keskmisel kuumusel 2-3 minutit pliidil valmida. Seejärel lülita ahi välja ning lase kaane all täiendavalt maitsestuda mõned minutid. Seejärel sega segusse 2 tl maitsepärmi. 

Pošeeritud munade valmistamiseks aja vesi keema, lisa sorts äädikat ning löö muna vette. Keeruta lusikaga vette väike keeris. Keeda 2-3 minutit ning aseta seejärel majapidamispaberile nõrguma. Valmista samamoodi ka teine muna.

Riivi brokoli jämeda riivipoolega peeneks. Jaga puder kahte kaussi, raputa peale ülejäänud maitsepärm ning seejärel riivitud brokoli. Aseta peale pošeeritud muna ning piserda üle oliiviõli ja värskelt jahvatatud pipraga.


Üllatav maitsepahvak
ehk mitmeviljapuder seesamiõli, sojakastme ja röstsibulaga

Kogus: kahele
Valmisaeg: kuni 10 minutit

5 dl puljongit
2 dl Helen Helde pudruhelbeid kõrvitsaseemnete ja vinnutatud lihaga
2 sl sojakastet
2-4 tl seesamiõli
2 sl röstsibulat
2 sl wakame vetikasalatit

Kuumuta puljong potis keemiseni, lisa pudruhelbed ning lase keskmisel kuumusel 2-3 minutit pliidil valmida. Seejärel lülita ahi välja ning lase kaane all täiendavalt maitsestuda mõned minutid. Seejärel jaga puder kahte kaussi. Piserda peale sojakaste ja seesamiõli. Lisa katteks ka röstsibulahelbeid ja wakame vetikat.

 
Postitus koostöös: www.helen.ee


2 kommentaari :

  1. Millist röstitud sibulat kasutad?

    VastaKustuta
  2. Ma nime ei oska praegu öelda, kuna mul on eraldi purgike, kus seda hoian. Pakendi viskan kohe ära:) Aga ostan seda Delice kauplusest suure pakina:) See on jube hea asi, kasutan seda näiteks ka kotlettide tegemisel - jääb ära sibula koorimise vaev:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails