9. aprill 2018

Tomati-kapsahautis


Uuuhh, kuidas mulle meeldivad sellised lihtsad ja kodused toidud. Täpselt selline retsept on ka alljärgnev - lihtne, kodune ning äärmiselt maitsev. See roog on tuletatud tegelikult klassikalisest kapsahautisest, millele siis täiendavalt lisatud juurde pisut purustatud tomateid, porgandit, peekonit ning muud head ja paremat. Kõrvale paku kartulit, tatart, mõnda köögiviljapüreed või siis söö nagu mina - lihtsalt niisama, ilma täiendavate (ja kohati segavate) lisanditega!


Mitmele: 6
Valmistamisaeg: 45 minutit
Muu :Gluteenivaba, laktoosivaba

150 g porgandit
450 g värsket kapsast
1 sibul
100 g suitsupeekonit
450 g kalkunihakkliha (või muud meelepärast linnuhakkliha)
2 tl paprikapulbrit
kimbuke värsket tilli
ca 5 dl kanapuljongit
4x400g purustatud tomateid
soola, pipart, suhkrut
õli

Koori porgand ning viiluta. Lõika kapsas õhukesteks ribadeks. Haki sibul ja peekon tükkideks.
Prae peekonitükke paksupõhjalises potis ning kohe, kui rasv hakkab tekkima, lisa hakkliha. Prae seni, kuni hakkliha roosakas värvus kaob. Tõsta kogu segu potist. Kuumuta samas potis pisut õli ning prae sibulatükke umbes minutijagu, seejärel lisa porgandiviilud ja kapsaribad. Lisa ka hakklihasegu ja sega juurde paprikapulber ja hakitud till. Lisa puljong ja purustatud tomatid. Maitsesta ning hauta madalal kuumusel kaane all 30 minutit ehk seni kuni porgand ja kapsas on pehmed. Maitsesta lõplikult.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails