17. aprill 2018

Kaneeli-martsipanirullid (ilma pärmita!)

Selle retsepti lauseks on alati toimiv ja täiesti imeline hapukooretainas. Tegemist on sellise neutraalse maitsega tainaga, millest saab valmistada nii soolaseid kui ka magusaid küpsetisi. Kui varasemalt olen seda tainast kasutanud nii hapukapsapirukate, juusturullide, mandlisaiakeste ja muu taolise valmistamiseks, siis miks mitte keerutada see tainas rulli  hoopisohtra kaneeli ja suhkruga? Suure kaneelisaiasõbrana pooldan seda igaljuhul! Niisiis valmivadki ühed maitsvad kaneelist nõretavad rullid! Ja mis kõige parem - pärmi võid vabalt kappi jätta, sest hapukooretainas vajab kergitamiseks vaid küpsetuspulbrit. 


Kogus: 8 kaneelirulli
Valmistamisaeg: 1 tund
Soovitus: Taina võid valmis teha ka eelmisel päeval ning hoida kuni küpsetamiseni külmkapis!

4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
paar näpuotsatäit soola
2 sl suhkrut
50 g toasooja võid
200 g hapukoort

Täidis:
2 sl võid, toasooja
2 sl jahvatatud kaneeli
1 sl suhkrut
50 g martsipani

Taina valmistamiseks sega kokku kuivained, näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega kõik ühtlaseks. Hoia tainast külmas u 15 minutit. Seejärel rulli tainas jahusel pinnal ristkülikuks. Määri peale või ning raputa üle kaneeli ja seejärel suhkruga. Laota peale väikesed martsipanitükid. Keera tainas rulli ning lõika see 8ks. Laota tainarullid küpsetupaberiga kaetud ahjuplaadile ning suru sõrmede abil rulli pisut lamedamaks. Seejärel küpseta 180 kraadi juures 20-30 minutit. Vahetult enne serveerimist võid saiakesed katta näiteks sulašokolaadi ja tuhksuhkruga!

Retsept valmis koostöös Coopiga.


15 kommentaari :

  1. Tere.
    Kahjuks mul tainas tahtis rullimise ajal hirmsasti laua külge kinni jääda, mistõttu tekkisid suurde rulli augud. Suur rull ei jäänud nii ühtlane. Olgugi, et tainas oli eelnevalt külmkapis 15 min. Äkki oleksin pidanud rohkem tainast külmkapis hoidma või oleksin ehk pidanud tainasse rohkem jahu panema? Ja ahjust tulles kaneelisaiad mul kahjuks jäid natukene seest liiga kuivad. Võib olla oleksin pidanud rulle hoidma ahjus vähem aega, kui 30 min. Muidu olid maitselt head ja kaneelised. Ehk mul järgmine kord õnnestub paremini :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on see retsept kaua aega kasutuses olnud nin võin öelda, et selle taina puhul kipub nii juhtuma, et kui on liialt vähe külmas, siis võib kleepuv jääda.

      Järgmine kord hoia vähem ahjus, proovi 20 minutit:)

      Kustuta
  2. Kas on vahet ka, mis %-lise hapukoorega teha?

    VastaKustuta
  3. Väga hea retsept, proovisin poole kogusega ja kiirelt saab kaneelirulli-isu rahuldatud. Eriti meeldis just, et ei pea ootama, et taigen kerkib ning et küpsetatud rullid jäävad pealt veidi krõbedad aga seest ikka pehmed. Natuke nagu meenutavad küpsist. Aitäh hea retsepti eest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

      Kustuta
    2. Ja just - pealt jäävad parajalt krõbedad, aga seest meeldivalt pehmed:)

      Kustuta
  4. I cook such with a poppy filling, I really like the taste of these rolls, besides a very easy recipe

    VastaKustuta
  5. Väga hea ja lihtne retsept, kui neelud käivad kaneelirullide järele aga pärmitaignaga jännata ei viitsi. Teisel korral tegin juba ilma martsipanita ja panin natuke rohkem suhkrut vahele. Ja ahjus hoidsin 20 minutit, eelmine kord kuivatasin liiga ära kui pool tunnikest olla lasin. Olen Sinu blogist erinevaid retsepte väga palju teinud ja võin alati kindel olla, et saab maitsev või väga maitsev suutäis. Suur aitäh!

    VastaKustuta
  6. Issand kui hea see tainas ikka on, igas mõttes! Lihtne ja kiire teha, töötlemisele allub ka imehästi (kplmas oli u tund) ning tulemus saiakeste näol parem isegi kui pärmitainaga, seest mõnus nätske, peal krõbe krõpsuv koorik! Kõik, mis mulle meeldib. Kniks jällegi! 😍

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No see on ju ülimalt tore:) See nätskus meeldib ka mulle väga-väga!

      Kustuta
  7. Kui puudub küpsetuspulber, kas saaks asendada soodaga?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ikka saab. Soovitan sellisel juhul lisada 0,75 tl soodat

      Kustuta
  8. Äärmiselt hea kiire abi kui kaneelisaiakese hoog järsku peale tuleb. Ei jäänud mul tainas lauale kinni ja sain normaalselt rullida. Taina rullisin u. 40 x 25 cm suuruseks. Õnnestusid 100% Kerkisid nii kenasti. Peale panin veel kaneelisuhkrut, sest martsipani ei olnud.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails