22. märts 2018

Kodune guljašš linnulihast


Sellel roal on palju häid omadusi ning veel üks eriti oluline positiivne joon - see guljašš on vist meeltmööda kõikidele lastele. Vähemalt mina ei ole nurinat kuulnud väiksemate sööjate suust. Pole saladus, et lastele meeldivad üldjuhul lihtsad kodused toidud ning guljašš on täpselt üks seesugustest toitudest. Guljašši võid teha mis tahes lihaga, kuid mina olen eelistanud just kanaliha - valmib kiirelt ning ei mõju lõpptulemusena üleliia raskelt.  

Mina kartulit väga tihti ei söö ning seetõttu valmistan guljašši juurde tihtipeale tatart, samas võib alati lisandiks kõrvale valmistada riisi, keedetud kartulit, läätsesid...


Mitmele: neljale
Aeg: 1 tund 45 min
Laktoosivaba

600 g kanakintsuliha
soola, pipart
2 sl sibulahelbeid või 1 väike sibul
1 sl paprikapulbrit
2 sl nisujahu
5 sl tomatipastat
5 dl puljongit
kimbuke värsket tilli

Lõika liha kuubikuteks ning pruunista pannil, vahepeal maitsesta soola-pipraga ja lisa juurde ka sibulahelbed (kui kasutad tavalist sibulat, siis kuumuta hakitud sibulatükid eelnevalt pannil klaasjaks). Sega juurde paprikapulber ning seejärel jahu. Kuumuta läbi ning lisa pannile tomatipasta, puljong ja till. Hauta rooga madalal kuumusel 45 minutit ehk seni kuni liha on pehme, vajadusel võid lisada täiendavalt puljongit. Serveeri meelepärase lisandiga.

8 kommentaari :

  1. Millisest puljongist jutt käib? ��

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Üldiselt olen kasutanud siin kana- või köögiviljapuljngit. Kasutan naturaalseid puljongikuubikuid, mida leiab nii mahepoodidest, kuid näiteks ka Selverist. Lisaks olen kasutanud ka FS Goods puljongeid või siis ka fond on suurepärane, mida kasutada saab!

      Kustuta
  2. Tõesti väga hea,proovisin .Tänu.

    VastaKustuta
  3. Väga maitsev tõesti! Ega ma siit blogist ühtegi halba retsepti polegi saanud 😊

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails