18. märts 2018

Hapukoore-pistaatsiajäätis

Erinevaid jäätiseretsepte on siia blogisse sattunud juba üsna mitu ning isegi hapukoorejäätiseid on ilusti olemas. Hapukoorest valmistatud jäätis on imehea ning selle vastu mul vaimustu veel vaibunud ei ole. Selle kasuks räägib eelkõige maitse ning valmistamise lihtsus. Ei mingit kuumutamist ja jahutamist nagu klassikalise jäätise valmistamisel kombeks. Hapukoorest maiuse valmistamisel sega kõik ained lihtsalt kokku ning seejärel lase jäätisemasinal ülejäänud töö ära teha. Ainuke mida võiks hapukoorejäätise tegemisel meeles pidama on see, et komponendid (selle retsepti puhul hapukoor ja vahukoor) võiks olla külmkapikülmad! Selle jäätise valmistamiseks peaks kodus kindlasti olemas olema jäätisemasin, sest nii on lõpptulemus mõnusalt siidine, kreemjas, kuid samas õhuline!


Sel korral sai hapukoorejäätis seltsiks endale pistaatsiamekki, milleks kasutasin poest ostetud pistaatsiapähklitest valmistatud pastat. Pean mainima, et ostmisel jälgige kindlasti, et pasta oleks ikka valmistatud 100% pistaatsiapähklitest. Olen korra kasutanud 50% pistaatsiapähklitest valmistatud pastat ning see topsikuke leidis oma tee üsna kiirelt prügikasti tänu tehislikule maitsele ja lõhnale. Minu lemmikuks on kujunenud umami.ee veebipoes müüdav pasta.
Hulgaliselt teisi jäätiseretsepte sellest blogist leiad siit: jäätised!

350 g hapukoort
75-100 g suhkrut
3-5 tl pistaatsiapastat
2 dl vahukoort

Sega hapukoor suhkru ja pistaatsiapastaga. Kõige viimasena sega juurde vahustamata vahukoor.  Pane segu sügavkülmas seisnud (külma!)jäätiseanumasse ning valmista segust jäätis. Minul võtab jäätise valmimine aega ca 20 minutit.


2 kommentaari :

  1. Tere! Milline jäätisemasin Sul on või millist soovitaksid?

    VastaKustuta
  2. Tere, Ma olen oma jäätisemasinast rääkinud siin: http://www.kokkama.ee/2017/04/uks-minu-lemmikuid-sarapuupahklijaatis.html

    Selline hea lihtne ja väga sõbraliku hinnaga. Töötab ideaalselt ka aasta hiljem;) Kasutan seda vist peaaegu iga nädal.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails