4. jaanuar 2018

Kreemjas juursellerisupp

Uuel aastal uue hooga! Niisiis on mul suur rõõm alustada selle aasta esimest postitust ühe eriti maitsva püreesupiga. See on hästi kreemjas, pehme, siidjas ja maitserikas supike. Kusjuures minu  1,5aastane preili sõi seda suppi nii isukalt, et vaatasin imestusega, kui palju ühe lapse kõhtu seda suppi mahub. Ühesõnaga tahan öelda, et see supp tundub meeldivat ka lastele! Pole ka ime, sest juurseller teeb selles supis tõeliselt tänuväärse etteaste õige maitse saavutamiseks. Kartul, sulatatud juust ja kohvikoor aitavad omakorda kogu tekstuuri muuta siidisemaks ja kreemjaks. Puljongina olen viimasel ajal kasutanud FoodStudio puljongid. Need puljongid on head kasutamiseks juhul, kui vaja kiiresti (ja mitte väga suures koguses) toiduvalmistamiseks ühe komponendina vaja head puljongit.

Ja kui supp on valminud, siis jääb üle vaid kausid kapist üles otsida. Minule meeldib püreesuppidele peale pista midagi lisaks - on see siis mõni tugevama maitsega juust, röstleivakuubikud, suitsuliha või midagi muud taolist. Sel korral oli minu supil krooniks peal suitsukala ning muidugi veidi oliiviõli. Retsept ilmus ka Naistelehes (13.12.2017)

Mitmele: kolmele-neljale
Aeg: 20 min

500 g juursellerit (kooritud kogus)
150 g kartuleid (kooritud kogus)
7,5 dl köögiviljapuljongit
100 g sulatatud juustu
1 dl kohvikoort (10%)
soola, pipart


Serveerimiseks:
suitsukalaliha
oliiviõli

Tükelda juurseller ja kartul ning keeda koos puljongiga pehmeks. Püreesta supp, seejärel lisa sulatatud juust ja kohvikoor ning kuumuta segu seni, kuni kõik on segunenud. Vajadusel maitsesta!
Serveeri suppi koos suitsukala ja oliiviõliga.



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails