22. detsember 2017

Trühvlid maapähklivõi ja roseepipraga



Millal siis veel trühvleid valmistada kui mitte jõulude ajal? Seesuguste pisikeste kommide valmistamine on selline rahustav ja loominguline tegevus alates täidise valmistamisest kuni kaunistamiseni. Loomulikult on trühvlid väga sobivad maiused jõuluvana kingikotti pistmiseks ning tundub, et sellel arvamusel on paljud. Erinevad trühvlipostitused saavad siin blogis detsembrikuus alati rohkem tähelepanu kui mõnel muul hooajal. Kui otsid samuti seesuguseid retsepte, siis erinevaid kommiretsepte sellest blogist leib just siit: trühvlid. Sellelt lingilt leiab hulgaliselt ülimalt häid retsepte - kiiksuga ja ilma. 

Praegu jagan aga pisut klassikalisema ilmega retsepti, millel täienduseks head maapähklivõid ning roseepipart. Nende komponentide maitse on kommikestes hästi tunda, samas ei domineeri ülemäära ning pean tunnistama, et need on minu ühed viimase aja lemmiktrühvlid. Vabalt võid need paar päeva enne sööma asumist valmis meisterdada, kuna jahedas täiustavad selle kommikeste maitsed veelgi!
Retsept ilmus ka Naistelehes (20.12.17)


Mitmele: 20 trühvlit
Aeg: 30 min + tahenemisaeg
Soovitus: Kui soovid kandilisi trühvlikomme, siis võid šokolaadimassi valada tahenemiseks kandilisse vormi. Kui segu on jahedas tahenenud, siis lõika massist sobiva suurusega ruudud.

100 g tumedat šokolaadi
100 g piimašokolaadi
1,5 dl vahukoort
1 tl sõrmede vahel purustatud roseepipart
näpuotsatäis kaneeli
2 sl konjakit või brändit
3 sl maapähklivõid


Kate:
200 g tumedat šokolaadi või mandlijahupuru või kakaopulbrit

Tükelda mõlemas šokolaadid ning sulata vesivannil ühises anumas. Lisa vahukoorele maitseks roseepipar ja kaneel ning kuumuta koor keemiseni. Seejärel lisa vahukoor  sulašokolaadile, sega ühtlaseks. Sega juurde ka konjak ja maapähklivõi. Kata saadud segu toidukilega (see peab puutuma kokku šokolaadimassiga, et ei tekiks kondenssi) ning lase külmkapis täielikult taheneda. Seejärel vormi segust meelepärased pallid ning kata tempereeritud šokolaadiga või veereta mandlipurus või kakaos.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails