10. august 2017

Võileivagrillis valminud singi-juustupirukad

Kui mu lapsele mõni sõber külla tuleb, siis püüan ma üldjuhul alati lõunasöögi korralikult läbi mõelda. Selles mõttes, et oleks nii tervislik, kuid ühtlasi ka nii maitsev, et peale söömise lõppu taldrikud toidust tühjad oleks. Kotletid ja kartulipuder on üldjuhul alati üks sellistest toitudest, mis otsa saab. Ja siis on muidugi lemmikuteks igasugu vrapid, pitsataskud, frikadelli- ja piimasupp (uskumatu, aga tõsi), lihtne kanapasta, paneeritud kana-ampsud...Üldjuhul valmistan lõunat ning siis pakun üldjuhul lastele ka kooskokkamise võimalust, et miskit magusaks valmistada. Enamasti on vastuseks kindel jah-sõna ning nii me siis koos miskit teeme. Lihtsamat teed minnes valmivad jäätisekokteil, smuuti või värskelt pressitud mahlad. Kui rohkem aega ja viitsimist, siis küpsetame muffineid, vahvleid, meisterdame ise kodust jäätist või siis nagu hiljuti - küpsetame neidsamu pirukaid, mille retsepti jagama hakkan. Need pirukad läksid kohe väga hästi kaubaks ning tegelikult saavad lapsed nende valmistamisega ka iseseisvalt hakkama. Seda retsepti jagasin ka kunagi Naistelehes, kus sai see samuti väga palju kiitvat tagasisidet. 

Meil kõikidel on vist köögikapis leidumas võileivagrill?! Ühesõnaga, otsige oma võileivagrillid üles, sest need pirukad küpsevad valmis just selle masina abiga. Eriti hea retsept just neile, kel kodus ahi puuduma peaks! Taina võite julgesti valmis teha juba eelmisel päeval, kuna see seisab külmkapis ilusti kasutuskõlblikuna. Täidiseks on siin retseptis klassikalised sink ja juust, kuid alati võite nende lisandite asemel panna just seda, mis meelepärane. Näiteks sinihallitusjuust, kana ja pisut ananassi sobivad nende pirukate täidiseks imehästi. Ja muidugi on teretulnud praegusele hooajale mõeldes erinevad seened:) Kindlasti pean mainima, et need pirukad maitsevad kõige paremini koheselt peale valmimist, sest siis on pirukate ümbris mõnusalt krõbe ning seest hästi-hästi pehmed!


See postitus valmis koostöös Kaup24.ee lehega ning kui teil juhuslikult võileivagrilli ei ole, siis SIIT lingilt võite leida meeldiva valiku võileivagrillidest.

Kogus: 10-14 tk

150 gr  sinki
1 pakk (400 grammi) pizzapõhjapulbrit
2,5 dl sooja vett
150 gr riivitud juustu
näpuotsatäis soola

Lõika sink tükkideks. Pane kõik ained kaussi ning sega korralikult ühtlaseks tainaks. Enne küpsetamist lase tainal ca 10 minutit külmkapis olla.

Seejärel lülita võileivagrill sisse ja lase sel soojeneda. Aseta tainapallid võileivagrillile ning küpseta pirukad grilli vahel valmis (selleks kulub umbes 5-7 minutit). Toimi samamoodi ka ülejäänud tainaga.



5 kommentaari :

  1. Taaskord hea idee,mis töötab terve pere heaks!Väga põnev oli oodata,kuidas õnnestub!Super lahe suus,sest sisu saab oma maitse järgi seada!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just, sisu saab täpselt kujundada selliseks, kuidas sööjad parasjagu soovivad:)

      Kustuta
  2. Mina proovisin ära ja mulle väga meeldis! :)

    VastaKustuta

  3. Thanks for sharing your thoughts about %meta_keyword%. Regards www.gmail.com login

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails