24. juuli 2017

Küpsetamata toorjuustu-küpsisekook

Kui rääkida nüüd populaarsetest retseptidest siin blogis, siis alati saavad suuremat tähelepanu erinevad koogiretseptid. Lisapunkte pälvivad muidugi küpsetamata koogid, tervislikumat laadi küpsetised või siis otsevastupidi nostalgilised, ohtrat võid, jahu ja suhkrut sisaldavad, magustoidud. Ja muidugi hooajalised koogid! Maasikahooajal maasikakoogid, õunahooajal õunakoogid jne 

Küpsetamata koogid meeldivad mulle kohe väga-väga, eriti suvel, kui ahju ei jõua väga tihti sisse lülitada. Kui ma üle aasta tagasi küpsetamata kookide raamatut kokku panin, siis oli väga meeldiv vaheldus selliseid sega-kokku-kooke valmistada. Lihtne valmistamisprotsess, aga lõpptulemus on tihtipeale selline, nagu oleksid köögis väga kaua aega veetnud. See kook nüüd nii uhke ei ole, kuid maitseb väga-väga mõnusalt - koduselt ja lihtsalt. Toorjuust tekitab tõeliselt kreemise oleku küpsisekihtide vahel ning jätab mõnusalt tummise koogi mulje. Kuna küpsised on niigi magusad, siis suhkrut täiendavalt täidisesse pista ei ole vaja. Kook jääb piisavalt magus, kindlasti mitte karjuvalt magus, aga siiski piisavalt, et tassike kohvi kaaslaseks haarata. Pildil on sel koogil lisandiks peal ise tehtud šokolaadikreemijäätis, mis valmib lihtsalt ning maitseb imeliselt!


300 g toorjuustu, toasooja
100 g  Kreeka jogurtit või hapukoort
0,5 tl kaneeli
2 pk kandilist küpsist (32tk + mõned peale raputamiseks)
kanget kohvi (immutamiseks)

Sega omavahel toorjuust, jogurt ja kaneel. Laota põhjaks 2x4 küpsist, neid eelnevalt kiirelt kohvisse kastes. Määri peale toorjuustusegu. Laota peale taas kohviga immutatud 2x4 küpsist ning seejärel toorjuustusegu. Korda tegevust veel 2 korda, jättes kõige viimaseks kihiks õhukese kihina toorjuustusegu. Kui mõned küpsised järgi jäid, siis purusta need ning raputa kõige peale. Lase koogil maitsestuda külmkapis üleöö. Serveeri koos jäätisega. 


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails