11. juuli 2017

Gluteenivaba banaani-õunakook

Vot siin on nüüd ühe ootamatu katsetuse maitsev lõpptulemus. Tegemist on kergelt kaneelise banaani-õunakoogiga, mis ei sisalda gluteeni ning on valmistatud ka ilma suhkru või mõne muu magusaineta. Tegelikult pean tunnistama, et viimase unustasin lihtsalt koogitainale lisada ning see pisike asi tuli meelde alles siis, kui koogike juba ahjus küpsemas oli. See kook on aga piisavalt magus tänu banaanidele ning seetõttu see miskit täiendavat magusainet ei vajagi. Niisiis on tegemist igati taljesõbraliku koogiga, mille puhul on tegemist justkui maitselt lihtsa koduse õunakoogiga.

Mandlilaastud jahvatasin selliseks keskmiseks jahvatusatmega jahuks. Ei olnud üleliia peen pulber, samas ei jätnud ka liialt tükiliseks. Kodus on mul mandlilaastude jahvatamisel enamasti abiliseks kas kohviveski (väiksemate koguste jahvatamisel) või siis Chopper või Nutribullet. Kõik need köögiabilised saavad jahavatamistööga ilusti hakkama! Kindlasti püreesta selle koogi tarbeks korralikult ka banaanid ja munad, sest segu peab jääma ühtame ning kindlasti ilma rohkete banaanitükkideta. Muidu on aga retsept lihtne ning koogitainas valmib kiirelt. Kook on hea samal päeval. Säilitamisel järgmisteks päevadeks, aga soovitan hoida seda küpsetist jahedas, sest nii säilib sele mahlasus.

100 g mandlilaaste
50 g maisijahu*
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1 sl kaneeli
2 banaani
3 muna
2 sl võid, sulatatuna
1 keskmise suurusega õun (pigem magusam)


Jahvata mandlid jahuks. Sega kuivained omavahel Püreesta banaanid koos munadega ühtlaseks ning lisa segades kuivainetele. Lisa ka sulatatud või. Koori õun ning lõika väikesteks tükkideks, lisa koogisegule. Määris väiksem ahjuvorm (minul kasutusel 20x13cm) võiga ning vala tainas vormi. Küpseta ahjus 170 kraadi juures ca 30 minutit. 

*Kui soovid selle koogi küpsetada paleo reeflite järgi, siis asenda maisijahu sama koguse mandlilaastudega. 

3 kommentaari :

  1. Asendasin maisijahu tatrajahuga, sest muud kodus polnud, aga tuli väga maitsev! Tänud retsepti eest! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on hea kuulda, et ka tatrajahuga see küpsetis toimis!

      Kustuta
  2. Plaanin küpsetada lähemas tulevikus. Loodan et on väga maitsev. Olen pisut ootusärev

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails