14. juuni 2017

Suvikõrvitsa-kanalihaburger


Kui tuleb isu burgeri järele, siis tuleb valmistada üks korralik burger. Ei ole saladuseks, et ühe maitsva burgeri võtmesõnaks on kuklipoolikute vahel laiutav kotlet. Seetõttu tuleks alati hoolikalt see pool läbi mõelda;) Pisut traditsioonidest kõrvale hüpates on selle burgeri peaosaline suvikõrvitsa-kanakotlet, mis on nii mahlane ning nii hea. Tegemist on siis kahe komponendi linnulihakotletiga, mille sarnaseid retsepte võib siit blogist leida veelgi (vaata näiteks retsepte peedikotletid või porgandikotletid)  Sedamoodi linnulihast valmistatud kotletid on minu lemmikud! Ja mis kõige rõõmustavam - need on meeltmööda ka lastele! Selle retsepti tegin taaskord linnuliha.ee lehele, aga no kuidagi ei saa seda ka siin blogis jagamata jätta. 


Kogus: viiele

5 burgerikuklit
10 sl riivitud juustu
5 tl sinihallitusjuustu, murendatuna
5 tl mahedat sinepit
5 sl wakame vetikasalatit

Kaste:
100 g hapukoort
100 g majoneesi
100 g marineeritud kurki
soola, pipart, suhkrut 

Kotletid:
1 pk (450g) broilerihakklihasegu rinnafileest
300 g suvikõrvitsat, riivituna
soola, pipart

Kastme valmistamiseks haki kurk hästi peeneks ning sega ülejäänud komponentidega, maitsesta.
Sega kotleti komponendid omavahel, maitsesta soola-pipraga. Vormi käte vahel segust 5 ümmargust kotletti ning prae need pannil keskmisel kuumusel ühelt poolt kuldpruuniks. Keera kotletid ümber ning kata küpsetatud kotletipooled riivitud juustuga ning seejärel raputa peale sinihallitusjuust. Kata pann kaanega ning lase madalal kuumusel küpseda mõned minutid. 

Soojenda burgerikukleid ahjus, seejärel määri lõikepindadele kaste. Pane alumisele burgeripoolele küpsetatud suvikõrvitakotlet juustuga, selle peale määri sinep ning seejärel laota peale wakame vetikasalat. Kata teise burgerisaiaga ning serveeri.

2 kommentaari :

  1. Tere, sooviksin teada, mis poest wakamet osta saab. Retsept tundub nii isuäratav - tahaks kindlasti proovida! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tervitus, Wakame vetikasalatit leidub lihtsasti suuremate toidukaupluste kalaletist:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails