21. aprill 2017

Mia sünnipäevkoogike (9 kuud täis)!

Taas on aeg siia blogisse postitada ühe pisipreili mini-sünnipäeva koogiretsept. Sel korral oli Mia koogiga nüüd nii, et aega pisut nappis ning seepärast otsustasin minna kõige lihtsamat teed. See tähendab, et valmis Kass Arturi ainetel plikaliku moega magus maius. Tõepoolest ei kulu selle koogi valmistamisele üleliia aega. Kõik, kes Kass Arturit teinud on, need teavad. Ainult kuumutada, segada ning voilaaa... ongi valmis! Selleks, et kogu massist selline paras kuhi tekitada, siis leidsin köögikapist järsu ja kõrgete servadega metallsõela, kuhu siis kogu kamapallikestega segu tahenema panin. Kaunistuseks lõikasin valgest suhkrumassist välja krooni, millel lasin eelnevalt 2 päeva kuivada ja taheneda (lasin kroonil kuivada klaasi peal, et see ilusti kaardu jääks). Šokolaadiga koogi külge kinnitatud lillekesed on aga pärit Suhkrukunsti poest.


Lisaks koogile tegin seekord külalistele ka nö vahvlibaari ehk siis küpsetasin kuhja pontsakaid Belgia vahveid, millel kõrvale valikuna hulk erinevaid lisandeid - vaniljekaste, jäätised, šokolaadipuru, kaneelivõi, kohvisiirup, soolakaramellikaste, marjad, pähklipuru jne. Iga külaline sai niimoodi endale meelepärase vahvlikombo kokku panna. Tekitas täiesti elevust! 


Kui nüüd aga mõelda, siis 2 kooki on veel vaid jäänudki ning seejärel ongi 1 aasta täis. 1 AASTA!?!?! Kuhu see aeg nii kiirelt kaob? Aga eks seda küsimust küsivad vist kõik...

 
Mia teised sünnipäevakoogid leiad SIIT.

175 g võid
300 g iiriskomme
2pk (200 g) kamapalle
50 g (tumedat)šokolaadi

Kaunistuseks:
lilleõisi
sulatatud šokolaadi (lillekeste kinnitamiseks)

Tõsta ca 35 g kamapalle kaussi ning sega need kokku sulatatud šokolaadiga. 
Sulata või koos iiriskommidega madalal kuumusel ühtlaseks massiks, ise aeg-ajalt segades. Vala kuum segu ülejäänud kamapallidele ning sega nii, et kõik saaks iirise seguga kaetud. Tõsta saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud kõrgemate äärtega vormi/kaussi. Laota nö põhjaks peale šokolaadiga segatud kamapallid. Lase koogil jahedas taheneda vähemalt 3 tundi. 

Kinnita koogile lilled sulašokolaadiga. Kroon lõika koogile õhukeseks rullitud suhkrumassist ning lase sel vähemalt ööpäev taheneda.



3 kommentaari :

  1. Tere, Ragne!
    Väga kaunid ja vahvad koogid. Pole küll ühtegi kahjuks jõudnud järgi proovida, kuigi põhjust on. :) Aga mind tegelikult huvitab hoopis, mida Mia pidupäevaväliselt sööb. Kas oled püree- või näputoiduusku? Sama toidu peal, nagu ülejäänud pere? Mõni hea retseptiidee, mis beebidele mõnus pakkuda. Oleks tore, kui viitsiksid teha mõne beebitoiduteemalise postituse.

    VastaKustuta
  2. Väga hea mõte oli eelmises kommentaaris. Ootaksin minagi siin blogis retsepte beebile, aga mitte päris püreetoite, vaid selliseid lihtsaid igapäevatoite (köögiviljade ja lihaga jm), mida 1-aastaseks saav laps saab süüa koos perega. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja, see on hea mõte. Tõenäoliselt ma hakkan selle suure beebi toitudega tegelema siis, kui ka minu laps sinnamaani oma vanusega jõuab ehk siis suvel:) Hetkel olen veel ise toimetamad püreetoitude maailmas. Samas olen ise avastanud ka erinevaid viise, kuidas enda toitu ilma maitseainetega maitsetaks teha. Lapsele ja tegelikult tervele perele teen tihti hommikuputru, kus piima ja vee asemel kasutan hoopis värskelt pressitud porgandimahla - see annab toidule nii hea maitse juurde ning soola ega suhkrut ei ole vajagi. Teinepäev kasutan maitsestamiseks näiteks riivitud pirni, mis samuti lapsel totaalne lemmik.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails