26. veebruar 2017

Kaks värskelt pressitud mahla: mahe roosa ja kosutav oranž

Käsi püsti, kes sel nädalal on kiluvõileibu söönud? Tundub vist, et neid sööjaid on rohkelt, sest kui eile suundusin ma poodi vürtsikilu varusid täiendama, siis ootasid mind ees vaid tühjad riiulid:) Tean, et nii mitmedki tuttavad katsid 24.veebruari puhul tõelise pidulaua. Nii, et kui pidusööming suuremaid pöördeid võttis, siis ma olen kindel, et üks värskelt pressitud mahl kulub järgmistel päevadel eriti hästi ära. Meil on värskelt pressitud mahlad talvisel ajal lausa traditsiooniks kujunenud. Eriti just nädalavahetuse hommikutel, kui iga pereliige saab vastavalt oma maitsele endale meelepärase mahlajoogi meisterdada. Minu lemmikkomponentideks on kindlasti peet, kõrvits ja porgand, greibist ei ütle ka kunagi ära.



Paljud millegipärast pelgavad peeti mahlajoogis kasutada, vist selle intensiivse maitse pärast. Siinkohal soovitan peedimahlale lisada juurde pisut õuna- või apelsinimahla, mis peedi tugevat maitset silmmärgatavalt mahendab. Üks suuri lemmikuid on mul ka kõrvits - sellest valmistatud mahl (koos pirni ja mandariiniga) on ka laste suur lemmik. Lihtsalt ei tasu kõrvitsa olemasolu värskelt pressitud mahlas mainida;)

Mahla pressimisel on minul suurepäraseks abimeheks seesugune masin, mis on mind igati hästi teeninud. Olen sellest mõni aeg tagasi tegelikult juba rääkinud, aga selle kasuks otsustasin ma seetõttu, et ei võta üleliia palju ruumi (mahlapress ei käi meil kappi ning on ikka uhkelt köögis laua peal olemas) ning ka pesemisele ei kulu palju vaeva. Enamasti on need 2 kriteeriumi minu jaoks üliolulised. Mul on väike köök ning mul ei ole nõudepesumasinat - seetõttu meeldivad mulle suuruselt väikesed ning lihtsasti puhastatavad köögivahendid:)


Mahe roosa ehk värskelt pressitud peedi-porgandimahl 

Kogus: üks suur klaaitäis mahla või siis 2 väiksemat klaasi

150 g toorest peeti (kooritud kogus)
2 tk ehk 200 g porgandeid (kooritud kogus)
1 õun*

Pista puhastatud ja tükeldatud toorained üksteise järel mahlapressi ning valmista mahl.

Kosutav oranž ehk värskelt pressitud kõrvitsa-mandariinimahl

Kogus: üks suur klaaitäis mahla või siis 2 väiksemat klaasi

300 g kõrvitsat (puhastatud kogus)
1 mandariin
1 pirn*

Pista puhastatud ja tükeldatud toorained üksteise järel mahlapressi ning valmista mahl. 

*Ära koori!



Postitus valmis koostöös kaup24-ga.

5 kommentaari :

  1. Mahlad näevad nii kaunid välja. Aga mida sa teed jääkidega, kust mahl on välja pressitud?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul oli sama mõte, et mida jääkidest teha, sest seal ju kõik see hea kraam sees :) Pmst vist annab isegi biskviiti neist aretada ja kohupiimakreemiga kas kook v kihiline magustoit teha

      Kustuta
    2. Kusjuures mõtlesingi varsti teha selle
      ise postituse, mida teha nö mahla valmistamise ülejääkidest:) See mass, mis järele jääb sisaldab ju hulgaga head kraami.

      Ise olen proovinud kohupiimaga segada. Samuti saab koogi- või pannkoogitainasse lisada. Kui olen mahla pressimiseks vaid porgandit kasutanud, siis olen sellest ka soolaseid pannkooke küpsetanud, kuhu lisan juurde sibulat, juustu ja pisut jahu:)

      Kustuta
  2. Oi, soolased pannukad.. Minuga on midagi juhtunud, ma eelistan viimasel ajal soolast sööki magusale! :O

    Aga ootan seda jäägipostitust :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul kipub ka täitsa nii olema, et soolane on parem:) ...aga magusale ei ütle ka ära:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails