5. veebruar 2017

Hommikusöök (päev7): klassikalised ülepannikoogid

Ka täna on loomulikult pannkoogipäev. Selle nädala hommikusöökide ralli saab nüüd nende pannkookidega ühele poole. Tegemist on klassikaliste õhukeste pannkookidega, millele lisandiks võid lisada nii soolaseid kui ka magusaid lisandeid. Minul olidki täidiseks soolased lisandid (´riivitud juust, sulatatud juust, till, kodujuust ning sink), ülejäänud seltskond maiustas magusaga (ploomimoos, mesi ning kohupiimakreem).  Tänastest pannkookidest jäi pilt kogemata tegemata. Neid pannkooke olen ma aga nii palju teinud ning valmistasin/pildistasin neid hiljuti ka Farmi Piimatööstuse uue aasta pannkoogikalendrisse ning seetõttu tuleb nendesamade pannukate pilt sealt:)


Selle nädala kõik pannkoogid on siin:

2 muna
3 dl  nisjahu
5 dl piima-veesegu
soola, suhkrut

Pane komponendid kaussi ning mikserda kõik ühtlaseks (soola-suhkrut lisa maitse järgi). Kuumuta pannil pisut õli ning vala tainas pannile (niipalju, et kogu pann oleks õhukese kihina sellega kaetud) ning küpseta pannkook mõlemalt poolt valmis. Küpseta samamoodi ka teised pannkoogid. 


8 kommentaari :

  1. Laisk inimene segab sortsu õli taignasse või siis ei kasuta õli üldse - moodsad pannid küpsetavad ka ilma. Õlita pannkookide pind on ühtlasem ja "igavam", aga kui sellega ära harjuda, ei meeldi rasvased õlis praetud pannkoogid enam üldse.

    Ämm teeb mul pannkooke korraga nelja panniga. Mina nii osav pole ja teen kahega, see-eest keeran pliidi peaaegu kõige suurema kuumuse peale ja koogid küpsevad hästi kiiresti.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ega minagi lisa seda õli pannile suure kuhjaga. Pigem ikka kergelt kostitan panni õliga ning iga pannkoogi küpsetamise järel uuesti õli ei pane. Seda panen vaid siis, kui näen, et selle järele tekib vajadus. Rasvased pannkoogid ei jää!

      Kustuta
  2. Aitäh vägeva postitusteseeria eest! Mitu hommikusööki siit juba järgi proovitud ja ülejäänud kõrva taha pandud!

    VastaKustuta
  3. Täname huvitavate hommikute eest. Pannkoogid olid tuntud headuses😊 Maitsvaid ideid ja katsetusi edaspidiseks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm, kui vähegi kasuks need postitused olid:) Ehk teen lähiajal mõne taolise maratoni veel. Koogid-küpsetised?

      Kustuta
    2. Sinu beebi selleks vist veel liiga noor, aga mul 8 kuune näputoituja-maailmaavastaja, seega oleks minu jaoks väga huvitav: road, mida saab süüa ja millest tunneb rõõmu kogu pere, beebist papani.

      Kustuta
    3. Kusjuures, see on väga hea mõte. Mul varsti-varsti 7kuune ning avastame ka vaikselt seda toidumaailma.
      Suurem laps mul kaheksa aastane ning tema jaoks on mul lausa eraldi nimekiri endale meisterdatud, et mis toidud meeldivad väga-väga ning millised on ok:) Samamoodi on ka magustoitudega!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails