17. detsember 2016

Vürtsikas piimajook (Tumeric latte)

Minu igapäevasesse kavva kuulub kindlasti paaritunnine jalutuskäik lapsega õues. Vahest on õues nii külm... Öeldakse ju, et ei ole halba ilma ning on vaid valesti valitud riietus. Aga siiski, kui külm pisut näpistama hakkab, siis on ju suurepärane lahendus võtta pisike lonks termosesse kaasatehtud enda valmistatud kuuma jooki. Üks minu viimase aja lemmikuteks on seesama vürtsikas piimajook, mida vist väga paljud viimasel ajal valmistavad. Vähemalt olen ma kuulnud mitmete tuttavate käest kiitvaid sõnu selle joogi kohta. Tegelikult ongi ainult kiidusõnad, sest see jook üllatab oma talviselt vürtsikate maitsete poolest ning on samal ajal nii soojendav joogike, kui ka magustoit. Mina pistan selle joogi sisse pisut ka teravust andvat cayenne´i pipart, see on nagu kirsiks tordil, tekitades soojust kui juba külm näpistama hakkab. 

Kindlasti soovitan kasutada isetehtud kookospiima (retsept mul siin blogis täiesti olemas), sest poe toodanguga on lõpptulemus ebameeldiva järelmekiga. Kuidagi rasvane ning mitte see, mis olema peaks. Mandlipiimaga tehes (poest ostetud) sellist järelmekki ei ole, aga just kookospiimaga on maitsevahe tuntav. Ja muidugi, kes igasugustele pähklipiimadele viltu vaatavad, siis alati saab ka täiesti tavalise piimaga. Enne oma joogitermossesse valamist, vahustan selle joogi veel kergelt vahtu. Mul on kodus see kõige tavalisem piimavahustaja, ei midagi uhket ja kallist, aga selle-eest pisike ja väga usin. Tavalise piimaga saab muidugi kõige rohkem joogi vahtu, aga taimsed piimad lähevad ka meeldivalt puhevile. Kindlasti valmistage joogike oma maitsemeelte järgi, sest kui tundub, et joogike jääb liiga tugeva maitsega või siis otsevastupidi liialt ühemaitseline, siis kohendage vürtside lisamist nii, nagu teile meeldib. Minule sobib alljärgnevalt:


Kogus: ühele

2,5 dl kookospiima (sobib ka mandlipiim või tavaline piim)
0,5 tl kurkumit
0,5 tl mett
0,5 tl värsket riivitud ingverit
näpuotsatäis kaneeli
näpuotsatäis kardemoni
näpuotsatäis muskaatpähklit
näpuotsatäis cayenne´i pipart (soovi korral)


Pane kõik komponendid potti ning kuumuta soojaks (ära keema lase). Serveeri koheselt või vahusta enne klaasi valamist jook piimavahustajaga kohevaks

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails