9. november 2016

Kitsejuustu-šokolaadivaht

Vahest tahaks midagi head, sest magusaisu lausa nõuab miskit. Seda ei pea olema palju, sest piisaks vaid mõnest väga heast apsust, et see piinav magusaisu kaotada. Just seesugune on seesama šokolaadivaht, mis oma tummisuse ja kreemisusega mõjub liigagi hästi maitsemeeltele. See kreem ei ole karjuvalt magus, aga tänu oma tekstuurile tõeline magustoit. Suhkru asemel on siinses magustoidus seltsiks hoopis datlid, kreemisusega aga kostitab munakollane ning kitsejuust. Viimane annab sellele maiusele juurde veel meeldivat mekki, mille järel sööjad kindlasti uudistavad, et millega on tegemist. See ongi kitsejuust, mis annab tilgake tekstuuri, toilgake hapukust ning kuhjaga maitseelamusi. Valmistamine on ka lihtne ning kindlasti ei tasu üllatauda, et kreemi nõnda vähe tuleb. Piisab vähesest, et see kreemine magustoit mõjule pääseb. Jaota see kolme või nelja klaasi ning serveeri koos jahutava vaniljejäätise või siis hoopis vaniljepudinguga. Selline kooslus on võrratu!

Lisaks veel meeldetuletuseks, et Tallinna (ja ka Tartus) Kaubamaja Toidumaailmas on sel nädalal (7-13.11.2016) kestmas juustunädal, mil väga mitmed juustud on eriti hea hinnaga. Ka kitsejuust, mis selles magustoidus kelmikalt oma koha leidis, on suurepärase hinnaga. Täpsemat infot leiate SIIT. 
PS! Seoses selle nädalaga on siin blogis ilmumas veel üks mõnus juusturetsept, mis hiilgab oma värskuse ja kokkusobivate maitsete poolest!
Piilu ka:  
Burger rebitud lihaga 
Brokolisalatiga talvele vastu



kolmele-neljale

75 g kuivatatud datleid*
kuuma vett (datlite leotamiseks)
150 g Kreeka jogurtit
50 g pehmet kitsejuustu

1 munakollane75 g tumedat šokolaadi
2 sl kanget kohvi või 1 sl rummi

vaniljejäätist või -pudingut serveerimiseks

Pane datlid kuuma vette likku vähemalt paariks tunniks. Seejärel nõruta ning lisa datlitele Kreeka jogurt. Püreesta ühtlaseks massiks. Sega kitsejuust lahti ning lisa koos munakollasega jogurtile, sega. Sulata šokolaad vesivannil ning lisa samuti segades jogurtile. Kõige viimasena sega juurde kohv või rumm. Jaota maius klaasidesse ning lase külmkapis taheneda vähemalt tunnike. Serveeri koos jäätise või pudinguga.

*Minul olid kasutusel hästi mõnusalt pehmed ja mahlased datlid, kuid saab ka kõvemat sorti datlitega hakkama.


Postitus valmis koostöös Tallinna Kaubamaja Toidumaailmaga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails