30. oktoober 2016

Uus burgerirestoran Uulits

Ma pean ausalt tõdema, et mulle meeldib süüa hamburgerit. Mitte muidugi igapäev ja ka kindlasti mitte mingisugust niisama ettejuhtuvat burgerit. Pigem kostitan end selle toiduga paar korda kuus, eelistades kindlasti burgereid, mis maitsevad tõesti hästi ning on nö kindla peale minek. Tihtipeale meisterdame koos perega burgereid - küpsetame kuklid, teeme ise majoneesi ning valmistame vahele selle kõige tähtsama komponendi. Üldjuhul kasutame kukli vahel rebitud liha (eriti talvisel hooajal, kui puuahi ööseks ahju jäetud liha ise valmis teeb) või siis olenevalt hooajast, kas küpsetatud või grillitud isetehtud kotletti. Teise valikuna olen tulihingeline resto Uulits burgerite austaja. Tallinna sattudes ei saa ma tihtipeale sellest kohast mööda vaadata. Eriti just seepärast, et see jääb alatihti nagu kiuste minu põhilise sõidutrajektoorile. Uulitsa burgerite valik on nii lai, et sealt leiab omale lemmiku vist igaüks – valikus on nii klassikalised, kui ka pisut mängulisemad burgerid neile, kes pisut üllatavaid maitsekooslusi eelistavad. Minule, kes ma väga suures koguses sibulat ei tarbi (loe: ei söö üldse), on üheks suureks lemmikuks sibulamoosiga veiseburger. Magusa tooniga moos mängib veiselihast valmistatud pontsakal kotletil liigagi maitsvat kooskõla. Miks ma sellest räägin? Vot sellepärast, et lisaks Kadaka teel asuvale pisikesele toidukohale, avas hiljuti Uulits oma uksed ka Kalamajas (vaata ka www.uulits.ee). Nii, et kes pole rahvarohkuse tõttu veel vanas kohas Uulitsa burgeritele löögile saanud, siis nüüd tasub külastamismõte uuesti päevakorda võtta!

Erinevalt vanast kohast on uues toidukohas olulisemalt suuremad ruumid ning ka suurem menüü, kui seninini Uulitsas olnud on. Lisaks on menüüsse leidnud tee veel mõned uued burgerid. Kalamajas kostitatakse külastajaid veel eelroogade ja magusaga. Ahjaa – Uulitsas on ühed maitsvamad kohapeal valmistatud friikartulid, mida pakutakse nii juustuga, särtsaka jalopeńoga kui ka neid kõige klassikalisemaid koos kohapeal valmistatud kastmetega. Uustulnukana menüüsse tulnud ribid on ka nii pehmed, et tahavad käte vahel iseenesest katki minna:)

Uus Uulits on oma sisustuselt ka midagi hoopis värskendavamat ning uuemat. Selles peitub rohkelt pisidetaile, mis toitu oodates tähelepanu köidavad. Lastenurk väärib ka tähelepanu, sest see pakub täiskasvanutele võimalust pisut nostalgitseda ning lastele tutvustada vanu häid multifilmikangelasi. Lisaks on rõõmusõnum autoga liiklejatele: Kalamaja Uulitsa kõrval asub suur ja avar Rimi toidukaupluse parkla, kuhu oma auto vabalt jätta saab.

Pildid ütlevad rohkem, kui sõnad:










7 kommentaari :

  1. Ooo... ma olen ka suur burksisõber ja kord-paar kuus söön mõne ära. Arvasin, et olen heidik toidublogijate maailmas :)
    Uulitsa kaesin ka ära, aga kahjuks pulled pork burger ei olnud üleliia hea. Siiski ei saa ma oma maitsemeeli hetkel 100% usaldada ja lähen kindlasti sinna peagi uuesti, sest menüü oli nii ahvatlev ja abikaasa sõi oma veiseburgerit õige isukalt..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma loodan, et burksisõpradest toidublogijaid on ikka veel:) Olen seal maiustanud rebitud pardilihaburgeriga - see on maitsev, aga minu üheks lemmikuks sibulamoosiga. Lisaks kiidavad väga palju kitsejuustu-peediburgerit, mida ise saanud ei ole.

      Burgeriteni:)!

      Kustuta
  2. Mmm... peet ja kitsejuust. Mul oli seal leti ees suur dilemma, aga võtsin ikka lihaga burksi, sest kõht oli väga tühi ja tahtsin toekamat ampsu. Vähemalt on teada, mis ma nüüd järgmine kord võtan.. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olga, Peedi-kitsejuustu burgeri vahel on veel liha ka :D :D Toekas kõhutäis :)

      Kustuta
  3. Appi, need pildid ajasid mul suu vett jooksma! :)

    Eneli
    Beauty - Travel - Lifestyle
    Do-Dolce Blog
    & Bloglovin

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails