21. august 2016

Piimas ahjukana:)

Mul on plaan täna valmistada piimas küpsetatud ahjukana. See pole mitte esimene kord, sest tänu oma lihtsusele ja mahlasusele on sedamoodi valmistatud kana juba päris mitmel korral minu köögiahju rännanud. Olen ma maininud, et mulle tohutult meeldib valmistada ahjukana ning just nädalavahetuseti? See on just see aeg, kui on aega süüa teha ning terve perega mõnusalt ühise laua taha istuda ning söömiseks aega võtta. Üldjuhul katame laua head ja paremat täis - peaosaliseks kana või mõni muu ahjuliha (eriti just jahedamal perioodil) ning sellele seltsiks siis erinevaid juurikaid ja muid lisandeid.
Sellest ahjukanast blogisin mõni aeg tagasi ka linnulihablogisse (kes veel ei tea, siis linnulihablogi pidamisest olen mina väikesel puhkusel ning minu asemel toimetab seal hetkel toidublogija Kristian Neemela) ning kuna see retsept mulle täna just uuesti meelde tuli, siis siin see nüüd alljärgnevalt on! Piim aitab kanal nii mahlaseks küpseda! Sedamoodi küpsetatud kanaretseptid on ka pinterestis rohkelt poolehoidu leidnud ja kiidusõnu pälvinud ning kindlasti väärib proovimist (vaata ka milk braised chicken/chiken in milk). Üldjuhul olen viimasel ajal läinud seda teed, et lõikan terve kana nö liblikaks lahti - nii saad olla kindel, et kana küpseb ühtlaselt ilusti ära. See ei nõua palju lisatööd, mistõttu kindlasti soovitan niimoodi toimida...

Hääd!


1 terve broiler
soola, pipart
75 g toasooja võid
1  suure tsitruse riivitud koor (laim või sidrun)
3 sl murulauku, hakituna
5 dl piima

Lõika broileril selgroog mõlemalt poolt kana küljest lahti. Suru seejärel broiler laiali ning vajuta kergelt lamedaks. Maitsesta kana korralikult mõlemalt poolt soola ja pipraga (pista ka pisut naha alla). Sega toasoe või sidrunikoore ja murulauguga ning määri saadud segu kana naha alla ning pisut ka peale. Aseta seejärel kana ahjuvormi (naha pool üleval), vala juurde piim ning küpseta 175 kraadi juures umbes 1 tund ja 30 minutit.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails