17. juuli 2016

Midagi retrot - võileivatort kodujuustu-makratäidisega

Võileivatortides on miski omamoodi võlu. Võib-olla võlub mind nende nostalgilisus, võib-olla aga midagi muud, kuid üks on kindel - need sobivad eriti hästi suvistele sünnipäevalaudadele pisikeseks maiustamiseks:) Külalistes tekitavad võileivatordid alati meeldivat äratundmisrõõmu ning seetõttu üks mahlane amps võib ju alati nostalgitsemiseks laual olla. 

Niipalju, kui mina võileivatorte meisterdanud olen, siis pean igakord tõdema, et enamus vaeva kulub selle tegemisel kaunistamisele, vähemalt minul. Valmistamine, kihtide ladumine ning muu seesugune on lihtne ja kiire, aga viimase etapina kohustuslik kaunistamine on pisut rohkem aeganõudev! Niisiis on Teie ees üks äärmiselt mahlane ja hea võileivatort, milles täidiseks kodujuustu, makrapulki ja värsket kurki. Kaunistuseks peal aga kõike head ja paremat, mis meelepärane!


Kogus: jagub umbes 15le sööjale

24 röstsaiaviilu
ca 2 dl sooja puljongit (immutamiseks)

Täidis:
2 keedetud muna
200 g makrapulki
3 sl tilli
100 g värsket kurki
200 g kodujuustu
1 dl hapukoort
2 dl majoneesi
soola, pipart, mahedat sinepit, marineeritud kurgi vedelikku (maitsestamiseks)

Ääretele ja peale:
0,5 dl majoneesi,
0,5 dl hapukoort
75 g toasooja toorjuustu

Kauistuseks:
keedetud vutimune, soolalõhe, kurgiribasid, kalamarja, tilli vms

Täidise valmistamiseks haki peeneks munad, makrapulgad, till ja kurk (koos koorega). Püreesta kodujuust ning sega kõik komponendid omavahel kokku.  Maitsesta.

Lõika saiaviiludelt ääred ning laota küpsetupaberiga kaetud alusele 2x4 saiaviilu. Immuta puljongiga ning laota peale pool täidisest. Kata 8 saiaviiluga, immuta ning laota peale ülejäänud täidis. Kata see järelejäänud saiaviiludega ning immuta puljongiga. Lase jahedas maitsestuda  üleöö.

Seejärel määri võileivatort pealt kokku segatud hapukoore ja majoneesiga ning määri äärtele toorjuust. Kaunista meelepäraselt ning serveeri!

3 kommentaari :

  1. Mida teha nende äärtega, mis saial ära lõigata tuleb? Mul õde kunagi üritas neid ahjus niiöelda röstida ja siis pakkus dipikastmega, aga kuidagi kuivad jäid... Või siis lihtsalt sügavkülma pista ja talvel partidele sööta? :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meie purustame ära ja teeme nö riivsaiaks.

      Kustuta
  2. Mina olen teinud nii magusaid, kui ka soolaseid saiapulki. Kõikdele on meeltmööda olnud, kes proovinud. Retseptid siinsamas blogis täiesti olemas:

    http://www.kokkama.ee/2009/05/krobedad-saiapulgad.html

    http://www.kokkama.ee/2011/03/saiapulgad-kaneelikupsiste-kujul.html

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails