4. juuli 2016

Maasika-piparmündi jäätee

Alati on tore saada kirju inimestelt, kes küsivad nõu minu blogis olevate retseptide kohta, kokkamise või siis pöörduvad minu poole mõne muu toidutegemist puudutava küsimusega. Alati on kõik seesugused küsimused teretulnud ning püüan nendele ka võimalikult kiiresti vastata. Viimasel ajal on aga minult küsitud ka selle blogi Facebook-lehe kohta. Seda mul siiski ei ole ning kuna toimetan paari ettevõtte FB-lehte, siis tundub kuidagi liiast veel üht lehte toimetama hakata. Pealegi külastan ma seda kohta viimasel ajal võimalikult vähe, mistõttu on jälle üks vabandus spetsiaalse lehe kohta olemas:) Küll aga meeldib mulle üha rohkem ja rohkem instagram, kus saab ka minu toidutegemistega igati kursis olla ... ütleme nii, et minu jaoks on see nagu FB-leht. Niisiis, kel täpsemalt huvi, siis minu instagrami-leht on leitav siitkaudu (kasutaja ragnevark, kui link ei tööta;))

Selle retsepti juurde aga tulles, siis üks jahutav jäätee kulub suvisel ajal ikka ära, eks? Järgnevalt üks jäätee retsept, milles on kasutatud maasikaid, kui aga suurem maasikahooaeg läbi hakkab saama, siis sobivad hästi ka vaarikad või mustikad:) Niisiis on tegemist turgutava suvise joogiga, milles on tunda maasikamekki ning õhetavat piparmünti. Selleks, et maitseid ilusti esile tuua, siis magustajana kasutasin Muscovado suhkrut, mis annab lisaks magususele juurde ka pisut teistlaadi (mahe karamell?!) mekki. Ühesõnaga on tegemist mõnusa suvise joogiga, mida võib juua kohe peale valmimist, kuid mille maitse seistes aina tugevamaks muutub. Nii, et tarbi kohe või alles mõne aja pärast peale joogi valmimist!

kuuele-kaheksale

200 g maasikaid või muid meelepäraseid marju
1 l kanget piparmünditeed
ca 5-6 sl (kuhjaga) heledat Muscovado suhkrut (Dansukker)
3 sl laimist pressitud mahla

Serveerimiseks:
jääkuubikuid
maasika- ja laimiviile

Püreesta marjad ühtlaseks massiks. Valmista kange piparmünditee ning lisa soojale teele suhkur, laimimahl ja maasikapüree. Sega lahustumiseni. Lase seejärel joogil pisut jahtuda ning serveeri siis jooki jääkuubikute, maasikate- ning laimiviiludega.


Retsept valmis koostöös Dansukkeriga!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails