20. juuni 2016

Kahe komponendi (paleo) peedikotletid

Ma olen juba rohkelt bloginud kahe komponendi kotlettidest ning tekib juba küsimus, et kaua võib?! Aga ma lihtsalt ei suuda, sest linnulihast ja köögiviljadest valmistatud kotletid maitsevad nii-nii hästi ... tekitavad lausa sõltuvust! Ma tihtipeale asendan ühe küpsetatud kotleti leivaga ning kuhjan selle peale siis rohkelt ürte, avokaado- ja munaviile või muud meelepärast - ühesõnaga tekitan sellise maitsva võileiva endale, kus nö leivaviiluks on seesama köögiviljakotlet. Seesama retsept ei nõua sidumiseks muna ega riivsaia, sest linnuhakkliha haakuv tekstuur lubab kõik need komponendid välja jätta. Niisiis on siin retseptis esindatud vaid kanahakkliha, peet ja maitseks pisut soola. Muud polegi vaja ning tänu sellele ongi maitse nii hea. 



Kui sind huvitavad teisedki siin blogis olevad paleo kotletid, siis soovitan piiluda:


450 g kanahakkliha
200 g toorest peeti, jämedalt riivituna
soola

Sega kokku hakkliha ja riivitud peet. Maitsesta soolaga. Seejärel vormi kotletitainast 12 kotletti ning prae need pannil õlis mõlemalt poolt küpseks. Ongi valmis:)

8 kommentaari :

  1. Ragne, aitäh mõnusa retsepti eest - tegin neid täna õhtusöögiks ja rõõmuga sõid ka lapsed!

    VastaKustuta
  2. Pikkpoisile on saanud ka kogemata suvikõrvitsakotlettide link :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud tähelepaneku eest:) Nüüd on pikkpoiss ka õigesti lingitud!

      Kustuta
  3. Kas sobib ka loomahakklihaga teha?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pigem mitte, sest loomahakkliha ei ole sellise tekstuuriga, et jääks nii lhtsasti kokku. Loomahakklihaga soovitn kasutada muna, mis kotletitainast seob:)

      Kustuta
  4. mina tegin küll loomahakklihaga ja väga maitsvad said! Lisasin tüümiani

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails