3. veebruar 2015

Kodune pikkpoiss kapsaga (paleo)


On mustmiljon võimalust, mida head meisterdada linnuhakklihast. Kuigi paljud esmapilgul pelgavad sedasorti liha, siis minu arvates on see lihtsalt suurepärane. Ühesõnaga kergem ja maitsvam vaheldus traditsioonilisele seahakklihale. Olen varasemalt siin blogis jaganud väga lihtsate porgandikotlettide retsepti, mis koosnesidki lisaks soolale ja piprale vaid kahest komponendist - porgandist ja kalkunihakklihast. Linnuhakkliha üheks suureks plussiks ongi see, et tänu selle tekstuurile ei ole vaja hakklihamassi lisada täiendavaid siduvaid aineid, nagu näiteks riivsai.

Selles postituses on peaosaline aga pikkpoiss... loomulikult linnuhakklihaga. Teate, see pikkpoiss tuli nii hea, et olen seda peale esmakordset valmistamist päris mitu korda veel teinud. Lihtsalt nii hea ja valmistamine ei nõua samuti kaua aega! 

PS! Sel kuul lisan siia blogisse veel mitmeid hakklihaga retsepte. Nimelt algas Rannamõisa linnulihablogis veebruar hakklihakuuga, mis tähendab terve kuu jagu erinevaid retsepte hakklihaga:)


200 g kapsast
500 g broileri- ja/või kalkunihakkliha (rinnafileest)
1 tl majoneesi (vaata isetehtud majoneesi retsepti)
soola, pipart
u 100 g õhukesi peekoniviile 

Riivi kapsas ning sega kokku hakkliha ja majoneesiga. Maitsesta soola ja pipraga. Vormi segu piklikuks ning tõsta keeksi- või ahjuvormi. Kata peekoniviiludega (ka otsad) ning küpseta ahjus 190 kraadi juures 45 minutit. 

6 kommentaari :

  1. Tere,
    täpsustaksin üht komponenti - kapsas. Kas seda peaks eelnevalt ka kuidagi töötlema, sest kapsas, teadagi, küpseb suhteliselt aeglaselt?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere-tere, Ei vaja eraldi töötlemist. Tuleb toorest kapsast riivida lihtsalt jämeda riivi poolega. Küpseb ilusti ära:)

      Kustuta
  2. Olen seda pikkpoissi teinud juba mitmeid kordi ja iga kord ei suuda ära imestada, kui hea see on :) Praegugi ahjus. Ettevalmistus on kiire ja see mulle meeldib. Õhtuti peale tööd olen seda tihti teinud. Kui peekoniviile pole parasjagu kapis olnud, olen peale raputanud tšillihelbeid ja seesamiseemneid, ka väga hea :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Siis on tore:) Mul ka see selline "kiirelt miskit vaja teha" toidu eest!

      Kustuta
  3. Kas majoneesi oleks laktoositalumatutel võimalik ka millegi muuga asendada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Majoneesi võib siin retseptis välja jätta. Või siis valmistada ise majoneesi, jättes sinepi lisamata;)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails