24. aprill 2016

Pirnitäidisega kodune purukook ja hoidisteraamatu võitja...

Kookide valmistamisest/küpsetamisest ei saa mul vist kunagi isu täis. Mulle lihtsalt meeldib katsetada ja proovida ning seejärel ootusärevalt magusat lõpptulemust oodata. Seetõttu jagan siin blogis taas ühte koogiretsepti, mis jääb lõpptulemusena meeldivalt mure. Täpselt nii mure ja purune, et see tekitab pisut sõltuvustki. Selline tekstuur on saavutatud tänu retseptis kasutatud täisteranisujahule ning kindlasti ära kasuta selle asemel tavalist nisujahu. Täidisena annab selles küpsetises aga siduvust tainasse segatud hapukoor, muna ja pirnitükid. Viimast võid lisada tegelikult isegi helde käega rohkem, sest kes kurdaks ikka selle üle, et koogis on liialt palju mahlaseid ja magusaid pirnitükke?!?!


Niisiis on tegemist taas hästi lihtsalt valmiva koduse purukoogiga, mille vahel laiutab mõnus kaneeli-pirnimaiguline täidis. Nagu paljude kookide puhul, siis see küpsetis on taas kõige parem jahtunult ning kui jaksad oodata järgmise päevani, siis on maitsed veelgi ühtlustunud ja kook oma parimas vormis valmis söömiseks. Kui aga kannatust ei ole, siis valmista endale tassike teed (või kohvi või otsi külmkapist välja piimakann) ning alusta ühe koogiviiluga maiustamist. 

Ahjaa, suured tänud kõikidele, kes jagasid oma lemmikumaid hoidiseid siin blogis hoidisteraamatu postituses. Kuulutasin välja võitja ka nimetatud postituse all. Nii, et Emilia Elizabeth Chochia - palun saada mulle oma kontaktid ragne_m@hotmail.com või ragnem@gmail.com ;)


6 dl täisteranisujahu

1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
175 g võid
1 tl kaneeli
100 g hapukoort
1 muna
450 g küpseid pirne, (tükeldatuna, ära koori, pirne võid ka pisut  rohkem lisada)

Sega retsepti 3 esimest komponenti omavahel. Lisa või ning sõtku kätega purutaoliseks massiks. Jaga segu kolmeks. Esimene osa laota küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø24cm). Teisele osale lisa segades juurde kaneel, hapukoor, muna ja pirnitükid ning laota seejärel vormi. Raputa peale ülejäänud koogipuru. Küpseta 175 kraadi juures 30-40 minutit. 



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails