Olgugi, et kevadised ilmad paitavad põski ning menüü muutub aina
värskemaks ja kergemaks, siis seekord on retseptipostitus ühest
pirukast. Küpsetisest, mille täidises on ohtralt mahlast kanatäidist
ning mida katab krõbedalt õhuline tainaümbris. See pirukas sobib
söömiseks ahjusoojalt, kuid samahästi nosimiseks ka jahtununa, mistõttu
võib seda pirukat kaasa pista piknikukorvi või mõnele väljasõidule, kui
värskest õhust ootamatult kõht tühjaks muutub.
See pirukas on hea mitmel põhjusel, esiteks ei nõua rohkelt aega ning teiseks on selle küpsetise suureks austajaks ka pere pisemad sööjad. Täidises ei domineeri maitsed üksteise üle, mistõttu sobib lastele söömiseks hästi.
50 g
(täistera)kuskussi (keetmata kogus)
2 (ca 500g) broilerifileed
soola, pipart
3 sl hakitud tilli
75 g riivitud juustu
4 sl majoneesi
peotäis pärlsibulaid
500 g pärmi-lehttainast (kasuta võimalusel juba lahtirullitud lehttainast)
1 muna (piruka määrimiseks)
2 (ca 500g) broilerifileed
soola, pipart
3 sl hakitud tilli
75 g riivitud juustu
4 sl majoneesi
peotäis pärlsibulaid
500 g pärmi-lehttainast (kasuta võimalusel juba lahtirullitud lehttainast)
1 muna (piruka määrimiseks)
Valmista kuskuss vastavalt pakendil olevatele juhistele.
Lõika kanafilee väikesteks tükkideks ning prae need kuumal õliga piserdatud
pannil valmis, maitsesta soola ja pipraga. Võimalusel lase kanafileetükkidel
kümmekond minutit jahtuda. Sega kausis kokku keedetud kuskuss, kanatükid, till,
juust, majonees ja poolitatud pärlsibulad. Maitsesta segu soola ja pipraga.
Laota tainas küpsetuspaberil lahti ning aseta selle keskele
pikuti kanatäidis (jäta otsad umbes 3 cm ulatuses vabaks). Vabaks jäänud taina
pikematele külgedele lõika noaga u 2cm paksused sisselõiked. Kata täidis esmalt
otstest vabaks jäänud tainaga ning tõsta siis äärde lõigatud ribad täidisele.
Määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures
pöördõhuga režiimil 15-20 minutit.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar