28. märts 2016

Ahjukana sinepi-köömnepastaga

Ma olen seda vist juba korduvalt maininud, aga minu arvates peab nädalavahetus mööduma hea toiduga. Kui nädala sees valmistad pigem miskit kiiret, siis nädalavahetus on meie peres ikka see aeg, kus juba traditsiooniks on saanud hommikused pannkoogid, korralik lõuna- või õhtusöök ning loomulikult miskit magusat õhtuse kohvi või tee kõrvale. Üheks nauditavaks lõunasöögiks on minu arvates ahjukana, mis üsna tihti nädalavahetuseti meie koduses ahjukuumuses valmib. Niisiis leiate ka alljärgnevalt ühe ülimalt hea ahjukanaretsepti, millel lisandiks koos kanaga küpsenud kartulid. Selleks, et kana aga ilusti (ja ka pisut kiiremini) ära küpseks, siis selleks on kana selja pealt lahti lõigatud nn "liblikaks"!


1 broiler
soola
2 tl köömneid
10 pipratera
2 (kuhjaga) tl mett
2 (kuhjaga) tl pestot
2 sl mahedat sinepit
kartuleid
50 g võid
väike peotäis tüümiani

Lõika broileril selgroog mõlemalt poolt kana küljest lahti. Suru seejärel broiler laiali ning vajuta kergelt lamedaks. Maitsesta kana korralikult mõlemalt poolt soolaga (pista ka pisut naha alla). Jahvata köömned ja pipraterad kohviveskis (või uhmriga) peeneks jahuks. Sega kausis kokku jahvatatud maitseained, mesi, pesto ja sinep. Määri saadud seguga mõelmalt poolt kana kokku (pista ka naha alla). Seejärel lase maitsestuda ca 3 tundi.

Lõika kartulid väiksemateks tükkideks ning keeda need soolaga maitsestatud vees kergelt pehmeks. Aseta maitsestunud kana ahjuvormi, lisa kartulid. Laota kartulite ja kana peale võitükid ning tüümian. Küpseta 180 kraadi juures 1 tund.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails