16. veebruar 2016

Mahlane hakklihapirukas. Videoretseptina!

Kodus pirukat küpsetada on nii mõnus, kuigi seda ei juhtu minu puhul viimasel ajal just väga tihti. Siiski-siiski, kui ma juba piruka küpsetamislainele satun, siis need lõhnad, mis kodus ringi rändavad on suurepärased. Enamjaolt saab kodune pirukas otsa nii kiiresti, et korralikult jahtudagi ei jõua. Selle pirukaga on tavaliselt samamoodi, sest see täidiserohke küpsetis kuidagi sunnib ühe tüki järel teist haarama. Täisterajahu teeb selle pirukaga samuti imesid, muutes lõpptulemuse oluliselt paremaks ning maitserikkamaks. Soovitan! Selle piruka täidises on peaosas hakkliha, juust ja sulatatud juust - täpselt sellised komponendid, mis alati sobivad kokku:)


Sellele retseptile tegime Rannamõisaga ka lühikese retseptivideo. Kuigi selle küpsetamine on lihtsamast-lihtsam, siis õpetus võib tunduda pisut arusaamatu. Seetõttu on mugav retseptivideot piiluda: 


4 dl nisujahu
4 dl täisteranisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 sl suhkrut
100 g toasooja võid
4 dl hapukoort


Täidis:
300 g kalkuni- või broilerihakkliha
soola, pipart
2 sl sulatatud juustu
2 sl hakitud tilli
suur peotäis riivitud juustu
1 lahtiklopitud muna (määrimiseks)

Sega kuivained omavahel, näpi hulka või, lisa hapukoor ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Aseta külmkappi u 5 minutiks.

Prae hakkliha pannil kuni roosaka värvuse kadumiseni, maitsesta soola-pipraga. Jaga tainas kaheks ning rulli mõlemad tainad jahusel pinnal umbes 1 cm paksuseks. Aseta tainad üksteise peale ning lõika ümmarguse taldriku abil välja 2 ketast. Määri ühele tainakettale sulatatud juust, aseta peale hakkliha, seejärel raputa peale till ja riivitud juust. Kata teise tainakettaga, aseta taina keskele klaas ning lõika ümbertringi pirukas „tordiviiludeks”. Need viilud keera kergelt otsast krussi. Määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures 25-35 minutit. 

11 kommentaari :

  1. Väga maitsev,tänud retsepti eest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud tagasiside eest. Rõõm on kuulda, kui meeldis:)

      Kustuta
  2. Kokkamisel ei saa olla värvitud kyyned ja sõrmus.
    Lahtised juuksed...
    Koka koolis Sa vist pole käinud

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vastik kommentaar. Ragne on väga kena. Aitüma toreda retsepti eest!

      Kustuta
  3. Supper!👌 Selliseid videosi võiks rohkemgi olla. Kasutan sageli Ragne retsepte! Väga häid ideid saab.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, seda on rõõm kuulda. Olen viimasel ajal retsepte teinud ka samm-sammult pildijadana. Need leiab minu instagramist: https://www.instagram.com/ragnevark/

      @ragnevark
      :)

      Kustuta
  4. Küsin sellist asja, et kui ei ole soovi täistera nisujahuga pirukat teha, kas sobiks ka täistera kaerajahuga asendada? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Ma ei ole Seda pirukat täistera kaerajahuga küll proovinud, aga sellega tehes võib pirukas pisut mure jääda, mistõttu on keeruline tainast töödelda. Kui tainast ei oleks vaja niimoodi pöörata nagu videos ning seda oleks vaja panna vaid vormi põhja ja äärtele, siis julgeksin kindlasti soovitada:)

      Kustuta
  5. Das Zentrum besteht aus blau gebranntem Stahl mit glänzender Oberfläche und weist einen typischen Schwertstil auf uhren replica.
    Diese kleinen Details müssen auf vielen fake uhren von der Carter Tank bis zur Cartier Santos ein paar Mal gesehen worden sein.

    VastaKustuta
  6. Kas seda pirukat kannataks ka nii teha, et valmistan kõik kuni ahju panemiseni ette, kuid küpsetan 4-5 h hiljem, külaliste saabudes?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, saab küll nii. Kusjuures, taina võib vabalt juba eelmisel päeval valmis teha:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails