7. veebruar 2016

Jäätisetainast vastlamuffinid

Vastlapäev on kohe-kohe käes ning seetõttu on ka see postitus pisut sellele päevale pühendatud. Õigemini jagan ma üht ülimalt lahedat muffiniretsepti, mis pisut kostümeerituna ka vastlakuklite asemele hästi sobitub. Tegemist on väga-väga lihtsa retseptiga, mille põhikomponendiks on jäätis. Õigemini on tegemist jäätisetainaga, mis erinevatel välismaa toidulehtedel juba ammu rohkelt laineid lööb. Pole ka ime, sest tainas saab valmis lihtsalt ning maitse on samuti suurepärane - õhuline, veidi täidlane, pole liialt magus ega ka maitsetu. Sellised kuklikesed sobivad hästi täitmiseks või katmiseks vahukoore, kohupiimakreemi, vanillipudingu, toorjuustukreemi või oma lemmikmoosiga. Niisiis, alustagem taina valmistamisega ning juba mõne aja pärast märkate endalegi ootamatult, et ühed pontsakad muffinihakatised on valmis! (Retsept ilmus ka Naistelehes 3.02)


12 tk


500 g vanilli-koorejäätist
4 dl nisujahu
2 tl (kuhjaga) küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut (soovi korral)


Serveerimiseks:
4 dl rõõska koort (35%)
3 sl suhkrut
piimašokolaadi
kokteilkirsse

Lase jäätisel umbes 5 minutit toatemperatuuril seista, kuni see pehmeks muutub. Seejärel sega jäätis lusikaga lahti, lisa juurde omavahel kokkusegatud kuivained ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Jaota tainas ¾ ulatuses  12 muffinipaberiga kaetud muffinipanni aukudesse ning küpseta 175 kraadi juures 25-30 minutit. Lase seejärel jahtuda.

Vahusta koor suhkruga vahule ning pritsi sellegea pritskotist muffinitele pisikesed mütsid. Sulata šokolaad vesivannil, lase paar minutit jahtuda ning raputa vahukoorele. Aseta iga muffinile kaunistuseks üks kokteilkirss ning asu maiustama!

9 kommentaari :

  1. Heh, Ragne, see jäätisekeeksike lõi paar kuud tagasi laineid ka kodumaistel retseptilehtedel, Nami-Namis on nt artiklit ja retsepti lugenud pea 6000 inimest (artikkel ja Kaare video siin: http://nami-nami.ee/uudis/3045/vahva_mote_jaatisekeeks). :)

    Aga mõte neist kukleid/muffineid teha on väga vahva, panen kõrva taha!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. vau, hirmuäratavalt head numbrid:) Mulle meeldis see jäätisetainas oma lihtsuse poolest. Muidugi oli põnev, kui muffinid ahjus olid, et kas tõesti ikka kerkib ja tuleb välja! Maitsesid hästi. Koos vahukoorega sobisid eriti hästi!

      Kustuta
  2. Tere, kas 4 dl jahu pole mitte palju 500 gr. jäätise kohta?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sorry! Ajasin ml. ja gr. sassi :) Klapib küll :)

      Kustuta
  3. Tervitused Saksamaalt! Tegin täna neid muffineid, kuna mul head eesti koorejäätist ei olnud, siis kasutasin Langnese šokolaadi jäätist. Mu poja arvas, et väga maitsvad said. Aitäh toreda retsepti eest. Homme peaks ikka vahukoorega proovima.

    VastaKustuta
  4. Tervitused Saksamaalt! Tegin täna neid muffineid, kuna mul head eesti koorejäätist ei olnud, siis kasutasin Langnese šokolaadi jäätist. Mu poja arvas, et väga maitsvad said. Aitäh toreda retsepti eest. Homme peaks ikka vahukoorega proovima.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, šokolaadiga jäi kindlasti hea, peaksin proovima. Mulle endale meeldib nende muffinite juures see, et ei ole üleliia magusad ning selle magusaga saabki mängida just katete lisamisega:)

      Kustuta
  5. Tere. Kas retseptis on nüüd kõik kogused ja ühikud nii nagu vaja? Küsin, kuna siin eelmises postituses oli jahu ja jäätise kogustes väike nihe. Ette tänades.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Retsept on siin selline, nagu ta on olnud koguaeg. Kui üht eelnevat kommentaari mõtled, siis üks blogikülastajad ajas lihtsalt erinevad mõõtühikud sassi:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails