25. jaanuar 2016

Üks imeline seemnepasteet (paleo)

Avaldasin selle retsepti pildi mõni aeg tagasi oma instagram-lehel, kus see toit juba palju elevust tekitas. Loodetavasti pakub see ka blogikülastajatele rohkelt huvi. Mina olen igastahes selles pasteedist väga vaimustunud. Mulle meeldib selle kreemjas tekstuur, selle maitserikas ja kohati täidlane mekk ning mind võlub selle toidu lihtsus.



Kui oled seemneid korralikult vees leotanud (selleks võta aega), siis käib selle pasteedi valmistamine juba lihtsalt. Maitsestamisel saad ise otsustada, kui palju ja milliseid maitseid domineerima panna soovid. Seetõttu lähtu maitsestamisel kindlasti oma eelistustest. Mina timmisin samuti lõpptulemust nii, et see maitseks hea ikka eelkõige endale:) Lisaboonusena on see roog laktoosi- ja gluteenivaba ning sobib ka paleo-toitujatele.
Retsept ilmus ka Naitselehes 20.01.16.

1 dl päevalilleseemneid
2 dl kõrvitsaseemneid
vett (leotamiseks)
1 dl oliiviõli
1 küüslauguküüs
kimbuke värsket tilli
kimbuke värsket tüümiani
3 sl laimist pressitud mahla
0,5 dl kookospiima
1 tl mett
1 tl soola
pipart


Leota seemneid üleöö vees (pane vett niipalju, et seemned oleks korralikult kaetud). Järgmisel päeval nõruta seemned ning loputa need voolava vee all läbi. Seejärel pane seemned kaussi, lisa ülejäänud ained ning mikserda korralikult ühtlaseks kreemjaks massiks. Serveeri koos oliiviõli, seemnete ja maitserohelisega.

2 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails