9. jaanuar 2016

Lihtne lillkapsagratään

Lillkapsas on üks minu suurtest lemmikutest! Üldjuhul küpsetan seda tervena ahjus või siis aurutan õisikuid aurutiga, kus see omandab lausa jumaliku maitse. Loomulikult on igasugu lillkapsasr valmistatud supid ja püreed samuti suurepärased. Ma olen alati arvanud, et minu arvates on lillkapsas nii hea, et sööksin seda ka magustoidu asemel. 

Üks minu ammustest retseptidest on seesama lillkapsagratään, mille retsepti leiab ka kritseldatuna minu esimese retseptivihiku vahelt, mille täitmist alustasin vist umbes kümnesena (võimalik, et ka varem, sest käekiri on kohati väga algeline:)) Niisiis on see retsept kuulunud minu retseptivaramusse juba üsna pikka aega. Ma ei tee seda rooga just iga nädal, aga vahepeal tuleb ikka meelde, et mul on üks väärt lillkapsaretsept ju vihikus ilusti olemas. Hea valmistada siis, kui teistest lillkapsaroogadest isu juba täis. Nüüd siis järgnevalt maitseküllane vormiroog, mille kreemja katte all on peidus maitsvad lillkapsaõisikud. Retsept ilmus ka Naistelehes (06.01.2016).




Neljale
Valmistamisaeg: u 30 minutit


500 g lillkapsaõisikuid
150 g Kreeka jogurtit
100 g sinihallitusjuustu
1 tl mahedat sinepit
ca 25 g (1 röstsaiaviil) täisterasaia
soola, pipart

Keeda lillkapsa soolaga maitsestatud vees ca 8-10 minutit kuni need on pehmed, aga siiski õrnalt krõmpsud, nõruta (võid ka aurutada lillkapsaõisikuid). Sega omavahel jogurt, sinihallitusjuust ja sinep, maitsesta soola ja pipraga.

Aseta võiga määritud ahjuvormi keedetud lillkapsaõisikud. Vala peale kokkusegatud jogurtikaste. Riivi sai jämeda riivipoolega ning raputa vormile kõige peale. Küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit ehk seni kuni roog on pealt kuldpruun.

2 kommentaari :

  1. Tahaks nädalavahetusel seda retsepti proovida, aga jäin mõtlema, et kuidas riivida pehmet saia - kas annab riivida? Või peaks saia viilud eelnevalt röstima?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Alles nüüd nägin seda kommentaari. Vabandan vastuse viibimise pärast. Ikka saab riivida. Muidugi on parem, kui sai kõige pehmem ei ole (hea võimalus kasutada ära pisut kõvemat saia). Oluline on saada saiapuru, nii et võib ka käte vahel seda sobivaks murendada:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails