1. oktoober 2015

Kiiresti valmiv kodune müsli

Kell oli umbes 7 hommikul, kui mulle üks sõbranna helistas, et ma ruttu ütleks phe kiire hommikusöögi, kuhu midagi väga vaja ei lähe. Tundub segane palve, aga minu küsimuse peale selgus, et sõbrannal puudub kodus peaaegu kõik, mida võiks söögiks nimetada. Kuna puder on selles peres vastumeelne, siis lühikese jutu peale jõudsime selgusele, et ühe lihtsalt valmiva müsli saab hommikuks suurepäraselt kokku segada. Hiljem selgus, et see toimis hästi:) 

Kuna mul oli sel ajal just retsepti tähtaeg ajakirja Tiiu lähenemas (teen sinna Veski Mati rubriiki), siis tundus kuidagi hea mõte ka ise üks lihtne müsli kokku keerata. Müslipurk oligi riiulis pikalt tühjana seisnud, nii et müslitegu võis alata! Mul on siin blogis mitu erinevat müsliretsepti, kuid igaüks sarnaneb teisest oluliselt. See on oma olemuselt hästi lihtne müsli, mida seob omavahel mesi.



50 g mett
1 sl võid

 250 g kaerahelbeid
3 sl seemneid (kõrvitsa- ja päevalilleseemneid)
3 sl kanepiseemneid
3 sl kookoslaaste
3 sl hakitud šokolaadi
3 sl kuivatatud ploome, peeneks hakituna
3 sl banaanilaaste

Sulata potis mesi koos võiga.  50 g mett koos 1 sl võiga. Sega kokku kaerahelbed, seemned, kookoslaastud ja šokolaad, seejärel nirista juurde sulatatud mee-võisegu. Sega korralikult läbi ning aseta müsli ühtlase kihina küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Küpseta 175 kraadi juures 15-20 minutit, kuni segu on kuldpruun, aeg-ajalt segades küpsemise käigus. 

Võta müsli ahjust,  lisa kuivatatud ploomid ja banaanilaastud ning lase enne söömist pisut jahtuda. Jahtunud müslit säilita kinnises anumas!
 

4 kommentaari :

  1. Kas pannil ka müslit teha saab?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja, loomulikult:) Mina tavaliselt röstin kuivained kuival pannil ära ning siis lõpus lisan pannile juurde pisut mett, et kogu mass ühtlaselt "kleepuks". Ja peale röstimist segan sisse kuivatatud puuviljad (juhul, kui neid kasutad) ning ongi valmis:)

      Pannil valmistades ning ahjus tehes jäävad müslid oma olemuselt erinevad. Minule meeldib rohkem ahjuga tehes, aga kõik oleneb maitsest!

      Kustuta
  2. Šokolaad sulas ära, kas ongi nii mõeldud või võiks šokolaaditükkide lisamine toimuda lôpus pärast ahjust välja võtmist?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Šokolaad peabki sulama, siis seob see mõnusalt ülejäänud müslikomponente:) Kui on soov, et see jääks tükkidena, siis tuleb kindlasti see lisada alles siis, kui müsli on jahtunud. Mina ise eelistan seda, et šokolaad sulab teiste komponentide hulgas ära!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails