22. september 2015

Šokolaadine riisipuding


Istun taas akna all laua taga, kirjutan seda postitust ning paratamatult liigub pilk õue poole. Mida rohkem vaatan, seda kindlamini pean tõdema, et tegelikult on sügis ikka imeline aastaaeg. Suvisest soojusest saab pisut kargem sügis, mis kohatiste vihmahoogudega sunnib sind toas koos tassikese tee ja hea raamatuga teki alla peitu pugema. Kohati aga tervitab päike end oma kohalolekuga, nagu tänagi. Sellised ilmad on suurepärased väikeseks jalutuskäiguks või metsaretkeks. Samasugune ilus ilm oli ka nädalavahetusel, seetõttu kasutasime võimalust ning läksime metsa matkarajale jalutama, ühtlasi ka seenele ja marjule. Viimaseid saime rohkelt, seentest rõõmustas meid aga ainult üks pisike puravik...... 

Nagu ikka igasugustel väljasõitudel oli toidukott meil samuti kaasas, sisaldades termosega teed ja pisut võileibu. Pisikestesse purgikestesse valmistasin magustoiduks aga sedasama riisipudingut - sobis ideaalselt metsaeluga! Selle riisipudingu retsept on mul kasutusel juba pikemat aega, sest nii head ja mõnusat magustoitu on lausa kohustuslik valmistada vähemalt paar korda kuus:) Sobib see nii koheselt söömiseks, kui ka jahtunult - matsev mõlemat moodi!


neljale

125 g pudruriisi
soola
7 dl piima
4 sl suhkrut või mett
3 sl kookoshelbeid
2-3 sl hakitud pähkleid
3-5 sl šokolaadikreemi
(võid kasutada ka šokolaadi)

Loputa riis külma vee all ning keeda madalal kuumusel, kergelt soolaga maitsestatud piimas u 20 minutit. Seejärel sega juurde suhkur (või mesi), kookoshelbed ja pähklid. Kuumuta riisisegu veel madalal kuumusel ca 15-20 min ehk  seni, kuni riis on pehme ning kogu vedelik on imendunud. Kui tundub, et riisisegu ei ole veel nii kreemjas, siis lisa täiendavalt pisut piima (sega paar korda ka hautamise ajal). Seejärel lisa šokolaadikreem ning sega riisipudingusse. Tõsta puding pliidilt ning serveeri.

Retsept valmis koostöös Veski Matiga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails