10. august 2015

Suvine mustikapirukas

Mulle tundub, et seesuguste marjapirukate või -kookide puhul, nagu seegi retsept, on üheks minu lemmiklisandiks saamas vanillipuding. See on piisavalt magus, paraja paksusega ning üleüldse annab suurepärase maitse kõikidele kookidele. Seetõttu tuleb siit taas üks koogike, kus täidises on kasutatud muuhulgas ka pudingut. Marjadena on esindatud selle hooaja tõelised pärlid mustikad, mis iga koogi kuidagi erilisemalt särama löövad..... vähemalt minu arvates. Metsad on mustikatest tulvil, nii et toorainega probleeme ei tohiks tulla. Alati saab ka ju turult, aga võimaliselt võiks siiski ühe pisikese retke metsa ette võtta ning korra selle meeldivaid võimalusi ära kasutada;) 

See retsept valmis taas koostöös VeskiMatiga ajakirja Tiiu (august2015). 


Põhi:
2 dl täistera nisujahu
0,5 dl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
75 g piimašokolaadi
100 g võid

Täidis:
200 g vanillipudingut
2 muna
2 sl suhkrut
2 sl täistera nisujahu
150 g mustikaid

Põhja valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa riivitud šokolaad ning seejärel või. Näpi segu tainaks ning suru see võiga määritud ümmargusse (Ø20cm) vormi.
  
Sega täidise 4 esimest komponenti omavahel, seejärel lisa õrnalt segades juurde mustikad Vala täidis vormi.. Küpseta kooki 180 kraadi juures 30-40 minutit. Enne söömist lase koogil jahtuda!

4 kommentaari :

  1. Proovitud! Väga mõnus kook, põhjas polegi varem sokolaadi kasutanud. Kasutasin Veski Mati grahamjahu.

    Anni.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegelikult saab ju tainapõhjale erinevaid lisandeid lisades sellest välja võluda nii palju erinevaid maitseid. Kui valmistada taolisele koogile muretainast põhja, siis soovitan proovida ka halvaa või lehmakommidega.

      Kustuta
  2. Kui mitmekordse koguse tegema peaks, et plaadikook välja tuleks? :) Ma ise mõtlesin, et 3x. Tea, kas võiks nii olla?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas mõtled seda tavapärast suurt ahjuplaati? Pigem soovitaks korrutada sellisel juhul 3,5 või 4ga:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails