6. august 2015

Lihtne kaneeline sõstrakook

Kui mul on võimalus, siis viimasel ajal eelistan magusale koogitükile pigem soolast ampsu. Tundub, et olen kooke viimasel ajal nii palju küpsetanud, et isu on hetkel täis. Siiski-siiski ei suuda ma ära öelda erinevatest kodukookidest, kus kasutatud metsas või siis põõsa ja peenra pealt korjatud marju. Praegune aeg ju lausa soosib erinevaid marjakooke ning seetõttu jagan retsepti ühest oma selle aasta lemmikust. Pisut sarnane koogike on siin blogis juba olemas, kuid siiski on see piisavalt teistsugune retsept, et sellele eraldi postitus pühendada. Valmis saab see lihtsalt ning lõpptulemus jääb mõnusalt mahlane ning parajalt kaneeline, mulle meeldib selle koogi juures muidugi see, et täidist on küllaga ning koogil olev kate on nii... kuidas seda nüüd öelda .... purune?!?!

Ma nimetan selle küpsetise kindlasti ehedaks koduseks koogikeseks, mida hea valmistada just praegusel hooajal;)



Tainas:
3 dl täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
1 dl suhkrut
150 g pehmet võid

Täidis:
200-250 g punaseid sõstraid
300 g Kreeka jogurtit või hapukoort
50 g riivitud valget šokolaadi
2 muna
1 dl suhkrut
1 dl mandlijahu

Taina valmistamiseks sega kuivained omavahel. Lisa või ning sõtku purutaoliseks massiks. Laota ¾ segust küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (ca 17x25cm ) põhjale. Selle peale laota punased sõstrad. Sega ülejäänud täidise ained omavahel kokku ning vala vormi. Raputa peale ülejäänud koogipuru ning küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit.


4 kommentaari :

  1. Kas mandlijahu võiks ka millegagi asendada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mandlijahu olen siia kooki lisanud seetõttu, et seda kooki pisut tervislikumaks muuta, Tegelikult võib kasutada ka näiteks mannat. Seda soovitan lisada 0,5dl-0,75 dl:)

      Kustuta
  2. Väga maitsev kook. Tegin mannaga. Marjadest kasutasin must- ja valgesõstraid. Kõige peale riputasin kookoshelbeid.Ja sõin soojalt koos vaniljejäätisega. Kindlasti läheb kordamisele!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails