17. juuni 2015

Üks lihtne püreesupike röstitud peediga

Kui Teil juhtub olema selle aasta Farmi kalender, siis valmistasin sinna oktoobrikuuks sellesama üdini maitsva püreesupi. See supp on nii lihtne ja kerge, et keetsin seda paar päeva tagasi suvilas. Eriti mugav on teha suppe, mis valmivad justkui ise-enesest, sest teadagi on suvilas tuhat muud tegemist ja tööd. Tervitatavad ongi just seesugused toidud, mis mugavalt lihtsad, aga üdini maitsvad ja maakodulikud.Kõige parem on muidugi see, et väga palju komponente see supp ei vaja ning enamasti on toorained ka pisikeses maapoekeses olemas;) 
PS! Kui Te olete peedi ja püreesuppide austaja, siis soovitan seda retsepti koheselt proovida. Kui aga sedasorti supid ei meeldi, siis ma arvan, et ka see retsept ei suuda Teie söömisharjumusi muuta;)



neljale

700 g toorest peeti
2 sellerivart
soola, pipart oliiviõli
1 l vett
150 g toorjuustu murulauguga

Koori peedid ja lõika viiludeks. Viiluta ka sellerivarred. Pane viilutatud köögiviljad ahjuplaadile, maitsesta soola ja pipraga ning piserda üle oliiviõliga. Küpseta 200 kraadi juures ca 40-50 minutit. Seejärel tõsta röstitud köögiviljad potti, lisa vesi ning keeda keskmisel kuumusel umbes 15 minutit. Püreesta supp, sega juurde toorjuust ning kuumuta seni, kuni toorjuust on sulanud. Maitsesta ning serveeri kõrvitsaseemnete ja oliiviõliga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails