25. juuni 2015

Maasika-šokolaadi purgikoogid (gluteenivaba!)


Mul on sel suvel purgikoogid tõelised lemmikud. Neid on nii lihtne teha, väga mugav transportida ja eriti mõnus süüa. Tegelikult on purgikoogid justkui lihtsam vastupanutee ja pigem magustoit, kui korralik tükk kooki, kuid siiski suvisel (nimetagem praegust ilma suveks ... khm-khm) ajal on meie peres teemaks just sellised koogid. Ja tundub, et ma ei ole ainuke, kellele seesuguseid purgikooke teha meeldib, sest minu hiljuti siia blogise postitatud rabarberiga purgikookide postitus on saanud hämmastavalt/meeldivalt populaarseks. Seda retsepti leitakse nii otsingusõna "purgikoogid" järgi siitsamast blogist kui ka suurest internetiavarusest:) Nii, et kõik kooki proovima, sest lõpptulemusena valmib maasikatest pungil lihtne maius. Toormoosi valmistamisel jälgige oma maitsemeeli, kui Teile tunduvad niisama püreestatud maasikad liialt hapud, siis lisage pisut suhkrut, kuid pidage meeles seda, et täidises olev valge šokolaad täidab lisaks tarretumisele ka magususe ülesannet;)


PS! Kuna minu blogisse on tekkinud juba arvestataval määral ilma gluteenita toite, siis tekitasin ka retseptiregistrisse sildi "gluteenivaba", mida ma hetkel täiendamas olen juba blogis olevate (sobivate) retseptide näol;) 


neljale

370 g (1tops) Kreeka jogurtit
175 g maasikaid (või maasika toormoosi)
125 g valget šokolaadi
200 ml rõõska koort (35%)
1-2 sl suhkrut 

Püreesta maasikad, vajadusel maitsesta veidikese suhkruga (arvesta, et valge šokolaad annab jogurtisegule niigi magusust)! Tõsta umbes 4 sl maasikapüreed kõrvale. Ülejäänud püree sega kokku Kreeka jogurtiga. Sulata valge šokolaad vesivannil ning lisa segades jogurtisegule. Võta 4 purki ning jaota valmistatud segu nendesse. Lase jahedas magustoitudel vähemalt 20 minutit taheneda. Seejärel pane peale eelnevalt kõrvale pandud maasikapüree. Vahusta koor suhkruga vahule ning läbi tordipritsi kaunista purgikoogid.

 

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails