8. juuni 2015

Kleepuva ja krõbeda kattega pardimaks

Aeg on jagada üht retsepti, mida ma olen viimastel aastatel päris tihti teinud. Tegelikult valmistan seda juba nö tunde järgi, timmides kastme valmis vastavalt oma maitsemeeltele. Siiski on alati hea alustuseks appi võtta retsept, mille järgi seda rooga valmistada. Lõpptulemusena saab valmis äärmiselt hõrk maksaroog, mis jääb tänu kastmele kergelt kleepuv, kergelt krõbe, kergelt hapukas, kergelt magus. Kasutasin selle retsepti kastmes suhkruroosiirupit, sest nii jääb lõpptulemus veelgi kleepuvam, kuid arnase tulemuse saate ka mett kasutades. Tavalist suhkrut võite samuti magustamiseks kasutada, kuid siis jääb lõpptulemus pisut teine.

PS! Tuletan meelde, et maks peab praadides jääma seest õrnalt roosakas;)



500 g jahutatud maksa (pardi-, broileri- või küülikumaksa)
piima, soola, kartulitärklist 

Kaste:
2,5 sl suhkruroosiirupit (Dansukker)
2 sl mahedat sinepit
2 sl sidrunist pressitud mahla
2 sl riisiäädikat
1 tl riivitud ingverijuurt
 

Puhasta maks üleliigsetest kelmetest ning pane piima sisse likku vähemalt 30 minutiks. Seejärel patsuta majapidamispaberiga kuivaks.

Pane taldrikule tärklis ning lisa paar näpuotsatäit soola. Püherda maksatükke tärklises ning prae siis kuumal pannil õlis maksatükid mõlemalt poolt küpseks. Tõsta küpsetatud maksatükid kaussi. Vahepeal sega kokku kõik kastme ained. Vajadusel „timmi“ kastet. Vala kaste maksatükkidele ning sega kergelt kõik kokku.

Retsept valmis koostöös D-kokaraamatuga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails