21. juuni 2015

Kirju koer paleo moodi

Kuna mul on hetkel käsil taas üks suurem toiduprojekt, siis plaan oli teha miskit paleo-sõbralikku magusat ampsu. Otsisin kapist üles kõik vajaliku ning hakkasin plaani järgi miskit head valmistama. Mida enam valmimise lõpule kokkusegatud mass jõudis, seda enam sain aru, et see segu meenutab väga klassikalist Kirju koera kooki. Seetõttu rullisingi saadud segu sellele koogile omaselt pikaks vorstiks, mässisin toidukilesse ning asetasin tunnikeseks külmkappi. 

Valminult meenutas see tõepoolest Kirjut koera, olgugi, et siinses retseptis puuduvad kõik orginaalretseptile omased komponendid. Sellegipoolest julgen seda kooki paleo moodi Kirjuks koeraks nimetada. Ja kuna see magus amps maitses nii hästi, siis ei jaksanud oodata ning kirjutan retsepti endalegi üllatuseks ootamatult kiiresti siia:)


100 g kuivatatud datleid
50 g kookospiima
100 g kookoshelbeid
50 g kookosrasva
ca 4 sl toorkakaod


Haki datlid väiksemateks tükkideks ning pane ca 15-20 minutiks kookospiima sisse likku. Seejärel lisa kookoshelbed ning mikserda segu saumikseriga ühtlasemaks massiks (siiski ei tohi segu liiga ühtlaseks minna).

Sulata kookosrasv potis sega juurde kakao ning lisa siis saadud segu kookoshelbemassile. Sega, seejärel püreesta kogu segu veelkord läbi ning vormi mass käte abil justkui vorstiks. Paki toidukilesse ning lase külmkapis seista vähemalt tunnike. 



12 kommentaari :

  1. Ma olen nii tänulik selle retsepti eest!! Ei jõua oodata millal saan valmis teha :)
    Kas pähkleid ja rosinaid sinna sobiks ka lisada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :) Ja loomulikult, pähklid ja rosinad on suurepärane mõte!

      Kustuta
  2. Sai tehtud ja tuli superhea. Aitäh retsepti eest! :)

    VastaKustuta
  3. Mul polnud õigesti meeles, kuidas see käis, aga eile midagi tegin. Tükeldasin datlid peeneks, lisasin kookoshelbeid, purustasin mandlilaastud, lisasin tükeldatud kuivatatud maasikad, sutsakas kõrvitsaseemneid sisse ja segasin juurde ka sulatatud kookosrasva. Mässisin massi toidukilesse vorstiks ja külmkappi. Hommikul just tõin tööle, teistele ka proovida ja väga hea on :) Pudiseb muidugi veidi, kuna mul polnud meeles, et datleid võiks leotada.. :D Aga maitse on .. mmmm

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore kuulda. Kusjuures toidukiles ja külmkapis hoituna säilib ta värskena päris pikalt;)

      Kustuta
  4. Millise firma kookospiima Te kasutate?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina olen enda jaoks avastanud Rimis müüdava ICA kaubamärgi all oleva kookospiima. Tõeliselt kreemjas ja väga hea maitsega

      Kustuta
    2. Ei ole kasutanud seda, aga pean proovime. Tänud vihje eest;)

      Kustuta
  5. Tere Reelika,

    Tavapoest ostes pistan tavaliselt korvi Santa Maria kreemja kookospiima (lillas tetra-pakendis). Mahepost ostan üldjuhul üht heledas pakendis, roheliste tähtedega kookospiima (suur kookospiima pilt peal), samuti tetra-pakendis. Kahjuks firma nime ei oska hetkel öelda:)

    VastaKustuta
  6. Proovisin ära: nii hea! Seejuures ma ei ole väga kookose austaja. Aitäh! Minu (lapse tõttu väga piiratud) menüü juures oli see suisa võrratu.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meeldiv kuulda! Kusjuures, olen pakkunud sedasama kooki samuti sööjale, kellele kookos väga ei meeldi. See kook aga maitses:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails