25. mai 2015

Lihtne rabarberikook riisijahuga (gluteenivaba)

Mulle tundub, et erinevad rabarberikoogid on praegu hirmsasti moes. Samas ongi ju praegu see kõige õigem aeg, et rabarberikookidest isu täis süüa. Varsti hakkavad valmima maasikad, vaarikad, kirsid ning siis on juba erinevate marjakookide hooaeg käes. Ka minu koduahju rändavad hetkel peamiselt rabarberikoogid. Peale iga-aastaste rabarberit sisaldavate lemmikkookide küpsetamist alustan taas koogikatsetustega, et leida uusi lemmikuid. See aasta on mul sihiks võetud peamiselt gluteenivabade rabarberikookide küpsetamine. Alles postitasin siia ühe mõnusa tatrajahust koogikese ning nüüd on kord ühe mahlase gluteenivaba rabarberkoogi käes, mis valminud riisi- ja tatrajahuga. See kook on läbi ja lõhki rabarberitega purukook - parajalt tainapurune ning mõnusalt mahlane.


See retsept on lihtne ning hea samaaegselt, mis on minu arvates kõige maitsvam järgmisel või ülejärgmisel päeval - selleks ajaks on maitsed kenasti ühtlustunud. Kuigi olen ise suur kohvijooja, siis minu arvates sobib see tagasihoidlik kodune koogike just tassikese teega. Eriti tore on, kui leiad oma peenramaalt mõned piparmündilehed tee valmistamiseks;)



2 dl riisijahu
2 dl tatrajahu
2 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
 
215 g võid
250 g rababreritükke (puhastatud kogus)


Sega kuivained omavahel, näpi hulka 150 g võid ning sega purutaoliseks massiks. Kõige viimasena sega juurde rabarberitükid. Määri küpsetusvorm (18x26cm) võiga ning pane koogitainas vormi. Laota peale ülejäänud võitükid ning küpseta seejärel 170 kraadi juures 35-45 minutit.



7 kommentaari :

  1. See kook tuli päris hea, meenutas siitsamast blogist pärit liivakoogimaitselist õunakooki (mannaga).
    Mina olin see, kellel too ainult tatrajahuga rabarberikook ei õnnestunud, aga kui seda siin ja toda seal võrrelda, siis maitse poolest oli eelmine retsept isegi parem :)

    Anni.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja, riisi- ning tatrajahuga valmistatult jääb see üsna selle liivakoogimaitselise koogi maitsega. Ainult , et antud kook on gluteenivaba:)

      Kustuta
  2. Mina panin riisijahu asemel kookosjahu ja või asemel ghee'd. :)
    Nii on sobilik minule.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas kookosjahu läks sama kogus? Liialt kuivaks kook lõpptulemusena ei jäänud? Kookosjahu imab üldjuhul pisut rohkem vedelikku, kui teised jahud:)

      Kustuta
    2. Jah, kookosjahu läks sama kogus. Minul kuivaks ei jäänud, vähemalt minule nii tundud ja teistele ka meeldib.

      Kustuta
  3. Hehe. Mu kook nägi hoopis teistsugune välja. Võib-olla selle pärast, et tegin toortatrajahuga ja ümmarguses pirukavormis... pigem selline krõbedikulaadne. Aga no niiiiii hea! Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm:) Tõenäoliselt teine jahu ning koogikuju on väljanägemises süüdi jaa:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails