27. mai 2015

Herne-nõgesesupp

Kui aiamaal nõgeselehti märkate, siis korjake need endale korvi ning kasutage neid hiljem toiduvalmistamiseks. Nõgeselehtedest saab imemaitsvat pestot, võimäärdeid, pirukaid ja loomulikult suppi. Viimane ongi ka selle postituse märksõnaks. Jah, täna saab suppi, mis valmib nõgestest, kartulist ja hernestest. Vähe komponente, aga valmis saab lihtsa olemusega maitseb supike! Retsept ilmus ka ajakirjas Maret (mai 2015).


 neljale


2 keskmise suurusega kartulit
700 g külmutatud herneid
 kimp noori nõgeselehti (koos vartega)

soola, vett

Koori kartulid ning lõika need väiksemateks tükkideks. Pane kartulitükid koos külmutatud hernestega potti. Lisa vett niipalju, et see umbes 1 cm jagu komponente kataks. Lisa pisut soola ning kuumuta keskmisel kuumusel seni, kuni kartul on pehme. Tõsta pott tulelt.

Puhasta noored nõgesed voolava vee all üleliigsest mustusest, seejärel lisa keedetud supile ning püreesta saumikseriga (või blenderis) kõik ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa sobiva tekstuuri saamiseks vett. Maitsesta lõplikult soolaga. Serveeri koheselt. 



1 kommentaar :

  1. See supp oli minu ( ja minu töökaaslaste) tänane lõunasöök. Imehea, kõik kiitsid, kindlasti läheb kordamisele. Aitäh retsepti eest.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails