8. märts 2015

Siiruviiruline mandliküpsis

On üks suhkrumagus ja õhuline besee, mis lausa iseeneset sulab suus, kui neist tükike ampsata. See väike amps on piisav, et suurem magusaisu ära kaotada. Kui aga see õhkõrn maius saab kaaslaseks juurde veel mandlilaaste ja pisut kakaopulbrit, siis on lõpptulemus hoopis teistsugune.


Traditsioonilisest beseest saab tänu lisanditele justkui pisike küpsis, mis maitstes koheselt kõikide poolehoiu võidab. See on justkui besee, aga mitte nii magus, justkui küpsis, aga siiski mõnusalt õhuline, täis põnevust igas ampsus. Mandlilaastud on siin sõpruses ideaalseks seltsiliseks ning annavad juurde veidi krõmpsuvat olemust, kakaopulber aitab üleliigset magusanooti pisut vaiksemaks tõmmata.... kui sul leidub kodus ka mustikajahu, siis täidab see sama eesmärki, aga kindlasti ei ole kohustuslik kasutamiseks.


2 munavalget
100 g suhkrut
50 g mandlilaaste

1 sl naturaalset kakaopulbrit
mandlijahu (soovi korral)

Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahustamist jätkates lisa tasapisi juurde suhkur. Vahusta seni kuni saad ilusa läikiva massi. Kõige viimasena lisa lusikaga segades juurde mandlilaastud ning seejärel kakaopulber nii, et munasegusse jääks kakaopulber viirudena (mina lisasin veel ka paar teelusikatäit mustikajahu, aga see ei ole oluline:)). 

Pritsi ahjuplaadile pisikesed tupsud ning küpseta 100-110 kraadi juures 1 tund ja 30 minutit. Seejärel lase beseedel kuivada avatud ahjuuksega.


4 kommentaari :

  1. Arusaamatuks jäi mustikatäit mustikajahu ?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on väga hea küsimus:) Tegelikult lihtsalt pisike apsakas ning mõeldud oli teelusikatäis mustikajahu:) Aitäh märkamast!

      Kustuta
  2. Kas mõrudat või magusat kakaopulbrit?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails