4. märts 2015

Pannipirukad

Need pirukad ei vaja ahjukuumust, selle asemel on vaja  kapist välja otsida lihtsalt üks tavaline pann. Kui ma neid pannipirukaid esmakordselt proovisin, siis panin juba varakult märmikku kirja, et neid teen kindlasti ka ajakirja Maret, tegingi. Veidi hiljem katsetasin neid veiseliha asemel ka linnulihast hakklihaga ning tulemus tuli taas super. Üks-ühele need klassikalisi pärmitainast pirukaid kindlasti ei meenuta, pigem natuke sõrnikute ja pirukate vahepealset. Ühesõnaga pisut teistsugune, aga ikka hea:)


Tainas:
4 dl nisujahu
0,75 tl soola
1 dl keevat vett
1 dl külma vett
1 tl õli 

Täidis:
0,5 sibulat
200 g hakkliha (soovitavalt linnulihast või veiselihast)
2 sl värsket tilli, peeneks hakituna
1 tl sinepit, mahedat
soola, pipart

Sega omavahel jahu ja sool. Vala juurde keev vesi ja seejärel külm vesi ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Kõige lõpus lisa õli. Raputa tainapallile peale pisut jahu ning pane külmkappi vähemalt 30 minutiks.

Täidise valmistamiseks haki sibul ning prae pannil klaasjaks. Lisa hakkliha ning prae kogu segu läbi, kuni hakkliha roosaka värvuse kadumiseni. Lisa till ning maitsesta sinepi, soola ja pipraga. Lase segul pisut jahtuda. Jaga tainas kaheksaks tainapalliks. Rulli jahusel pinnal tainapall ümmarguseks ning asetage keskele täidis. Tõsta tainaääred keskele ning suru omavahel need kindlalt kokku. Seejärel rulli tainarulliga pirukas lamedamaks. Toimi samamoodi ka ülejäänud tainapallidega.

Kuumuta pannil parajas koguses õli ning küpseta keskmisel kuumusel pirukad mõlemalt poolt kuldpruuniks. Paku kuumalt või jahtunult.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails